Ελλάδα|08.08.2023 12:21

«Το έγκλημα το προετοιμάζει η κοινωνία - Όχι πια βία»: Συγκλονίζει ο Αριστείδης Καμπανός για τον νεκρό οπαδό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Newsroom

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού από το νέο επεισόδιο οπαδικής βίας, με θύμα έναν 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ, μετά από επίθεση χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Πιστεύαμε ότι ο Άλκης θα ήταν το τελευταίο θύμα αυτής της τυφλής βίας αλλά συνεχίζεται δυστυχώς… Έχασε τη ζωή του ένα παλικάρι… Είμαι συγκλονισμένος και εγώ και η σύζυγός μου», τόνισε ο Αριστείδης Καμπανός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, «τα λόγια είναι φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονιών που έχασαν το παιδί τους, δηλώνουμε την ηθική μας συμπαράσταση».

Ανέφερε, τέλος, πως θα επικοινωνήσει με τους γονείς του αδικοχαμένου νέου για «να τους πει δύο λόγια παρηγοριάς».

«Όχι πια βία στο ποδόσφαιρο»

Λίγο μετά, σε live δηλώσεις τους, ο Αριστείδης Καμπανός είπε: «Ξύπνησαν οι μνήμες του Άλκη. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που δεν βάζουνε μυαλό. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξαλειφθεί. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, προς κάθε κατεύθυνση και όλοι μαζί να σκύψουμε σε αυτό το πρόβλημα (...). Ευχόμουνα να ήμουν ο τελευταίος (σ.σ. γονέας που βιώνει αυτόν τον εφιάλτη) μήπως φταίω εγώ και κάτι δεν έκανα, δεν έδωσα το σωστό μήνυμα. Να σκύψουμε όλοι και να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τι λάθος έγινε (...). Το έγκλημα το προετοιμάζει η κοινωνία και οι δολοφόνοι το εκτελούν (...). Τα γήπεδα τα έχουμε μετατρέψει σε αρένες. Όχι πια βία για το ποδόσφαιρο. Είναι ανόητος λόγος. Νεαρά άτομα στον βωμό της ηλιθιότητας. Όπως δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο σκοτώθηκε ο Άλκης, έτσι δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο σκοτώθηκε ο Μιχάλης».

Από πλευράς της, η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου, μεταξύ άλλων εξέφρασε «θλίψη και αποτροπιασμό».

«Μια παράλογη βία που δυστυχώς ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας (...). Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του Μιχάλη», πρόσθεσε.

ειδήσεις τώραΝτινάμο Ζάγκρεμποπαδική βίαδολοφονίαΆλκης ΚαμπανόςΑΕΚΝέα Φιλαδέλφεια