Ελλάδα|09.08.2023 09:11

Σε πλοίο για Ιταλία ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν οι Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα - Ισχυρίστηκαν ότι ήταν στην Ελλάδα για διακοπές

Newsroom

Έτοιμοι να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό το Μπάρι ήταν οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος.

Οι πέντε Κροάτες κίνησαν τις υποψίες του Λιμενικού γιατί δεν είχαν αποσκευές μαζί τους, αν και υποστήριζαν πως βρίσκονταν στη χώρα μας για διακοπές.

Οι πέντε συλληφθέντες είναι από 25 έως 41 ετών και όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στη σύλληψη 5 αλλοδαπών, υπηκοότητας Κροατίας, ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του αγώνα ΑΕΚ – Δυναμό Ζάγκρεπ, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας

Ντινάμο ΖάγκρεμπΛιμενικό Σώμαοπαδική βίαΜπάριειδήσεις τώραχούλιγκανΗγουμενίτσα