Ελλάδα|09.08.2023 22:04

Νέα Φιλαδέλφεια: Αποκαλυπτική η δικογραφία για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ - Τους εντόπισαν στην Εθνική, τους έχασαν στην Αττική Οδό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Η δικογραφία που σχηματίζεται για το πώς οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασαν στην Αθήνα και πραγματοποίησαν την αιματηρή επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, περιέχει και την παραδοχή ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε. 

Τους είχαν εντοπίσει στην Εθνική Οδό - Τους έχασαν στην Αττική

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου μέσα στη δικογραφία περιγράφεται όχι μόνο ότι η αστυνομία γνώριζε αλλά και το ότι κάποια στιγμή μια περιπολία τους εντόπισε στην Ελευσίνα.

Σε κάποιο σημείο περιγράφεται το πώς ενημερώθηκε η αστυνομία και τι έκανε. «Πρωινές ώρες 7/8 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά ότι περίπου 25-30 άτομα με υπηκόους Κροατίας πιθανόν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εισήλθαν στην Αλβανία, ενώ μεσημβρινές ώρες ενημερωθήκαμε ότι κάποια οχήματα με πιθανόν Κροάτες οπαδούς μπήκαν στη χώρα. Έγιναν τηλεφωνικές προσπάθειες πιθανόν να εξακριβωθεί τυχόν είσοδος των ανωτέρω στη χώρα μας και στη  συνέχεια αρμοδίως διαβιβάστηκαν προς όλες της εμπλεκόμενες υπηρσίες».

Στη συνέχεια στη δικογραφία αναφέρεται: «Στις 22:00 από εποχούμενη περιπολία της Υπηρεσίας μας εντοπίστηκαν να διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας 25 περίπου οχήματα με κροατικές πινακίδες όπου επέβαιναν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση επί της Εθνικής Οδού. Στην έξοδο της Αττικής οδού τα οχήματα διασπάστηκαν αναπτύσσοντας ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η επιτήρησή τους».

Οργανωμένο σχέδιο - Το οπλοστάσιο των χούλιγκανς - Σοκάρουν όσα βρήκαν οι αστυνομικοί

Και ενώ η έρευνα, για την αιματηρή επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή του 19χρονου Μιχάλη, συνεχίζεται, σοκάρουν τα όσα έρχονται στο «φως» για το τι άφησαν πίσω τους οι Κροάτες και τι βρήκε η αστυνομία. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου η αστυνομία εντόπισε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 29χρονος πραγματικά ένα «οπλοστάσιο»: Συγκεκριμένα βρέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 20cm και μήκος λάμας 9cm, αναδιπλούμενος σουγιάς χρώματος μαύρου συνολικού μήκους 19cm και μήκος λάμα 8cm, ξύλινα κοντάρια 96 cm και 86cm, πλαστικό προστατευτικό δοντιών, φωτοβολίδες και επικαλαμίδες.

Επίσης, βρέθηκε και ένας σιδερένιος σωλήνας 180 εκατοστών όπου πάνω του μάλιστα έχουν βρεθεί και κηλίδες αίματος.

Συνεχίζεται εντατικά η έρευνα στην ΕΛΑΣ - Θα εξεταστούν 15-20 άτομα

Την ίδια ώρα, όπως ενημέρωσαν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη νωρίτερα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης. Η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών.

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζουν είναι:
Ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία μη προσωποποιημένη καθώς εκκρεμούν τα στοιχεια από εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών.

Τα πλημμελήματα:
Διατάραξη κοινής ειρήνης
Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Βιαιοπραγία και πριν την εκδήλωση αθλητικής δραστηριότητας (με βάση τον αθλητικο νόμο)
Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία
Κατοχή φωτοβολίδων
Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τρεις ανακριτές πίσω από την έρευνα για τη δολοφονία

Σημειώνεται ότι τρεις ανακριτές, ένας τακτικός και δύο επίκουροι, θα διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων και της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια η δικογραφία της οποίας είναι ογκωδέστατη.

Στόχος να ολοκληρωθούν εντός χρόνου οι απολογίες

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση για την οποία σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη στους συνολικά 105 κατηγορούμενους ανατέθηκε στην 25η Τακτική Ανακρίτρια.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

ΑΕΚειδήσεις τώραΝτινάμο ΖάγκρεμπΝέα ΦιλαδέλφειαΕΛΑΣεπίθεση