Ελλάδα|13.08.2023 21:10

Χαλκιδική: Η τρελή πορεία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ – Ανέβηκε σε νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα – Έπρεπε να φτάσει σε περιστατικό και έπεσε σε μποτιλιάρισμα

Newsroom

Στη Χαλκιδική, που αυτή την περίοδο βουλιάζει από κόσμο, το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ να επέμβουν σε περιστατικά μπορεί να εξελιχθεί σε «οδύσσεια».

Λόγω του μποτιλιαρίσματος που είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή το καλοκαίρι, τα ασθενοφόρα δυσκολεύονται να κινηθούν. Το τελευταίο βίντεο που ανέβασαν διασώστες του ΕΚΑΒ είναι χαρακτηριστικό.

Καβαλάει νησίδα, βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα

Όπως φαίνεται και στα πλάνα από το περιστατικό που σημειώθηκε στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπαθεί να κάνει σλάλομ ανάμεσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Προκειμένου να τα καταφέρει να φτάσει στο περιστατικό, καβαλάει τη νησίδα και βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα. Τελικά, οι διασώστες χρειάστηκαν σχεδόν μισή ώρα, για μία διαδρομή ελάχιστων λεπτών.

Οι εργαζόμενοι λένε ότι, το καλοκαίρι, το μποτιλιάρισμα είναι τεράστιο με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να δυσκολεύονται να επέμβουν όσο γρήγορα μπορούν. Η πρόταση των εργαζομένων είναι η δημιουργία και άλλων κέντρων υγείας στην περιοχή καθώς και η διασπορά ασθενοφόρων σε διάφορα σημεία για καλύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών.

μποτιλιάρισμαειδήσεις τώραασθενοφόροδιασώστεςΧαλκιδικήΕΚΑΒ