Ελλάδα|05.11.2018 09:56

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: Μέχρι αύριο η σορός στην Ελλάδα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Την εκτίμησή του ότι η σορός του 25χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα επιστραφεί εντός της ημέρας στα συγγενικά του πρόσωπα, εξέφρασε στο ethnos,gr ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας, Ευθύμης Ναυρίδης, που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή της στη γειτονική χώρα.

Όπως ανέφερε, αυτήν τη στιγμή συνεργάτιδά του βρίσκεται στην Εισαγγελία της γειτονικής χώρας και καταθέτει εκ νέου το αίτημα παράδοσης της σορού στην οικογένειά του, προκειμένου να γίνει η ταφή.

Ο κ. Ναυρίδης στηρίζει την αισιοδοξία του στο γεγονός ότι μετά την άρνηση της συζύγου του να καταθέσει στην αλβανική Δικαιοσύνη, ισχυριζόμενη ότι δε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, δεν υπάρχουν άλλοι μάρτυρες, για να εξεταστούν. Κατά τον ίδιο, αυτό σημαίνει ότι η όποια έρευνα διεξήγαγαν οι αρχές τς γειτονικής χώρας, έχει ολοκληρωθεί και οι Αλβανοί δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να καθυστερούν την παράδοση της σορού στην οικογένεια.

«Πιστεύω ότι το αίτημα αυτήν τη φορά θα εγκριθεί και εντός της ημέρας η οικογένεια θα παραλάβει τη σορό. Με τους νεκρούς δεν παίζει κανείς», σημείωσε ο κ. Ναυρίδης
Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, παράλληλα, έκανε λόγο για παρελκυστική τακτική από την πλευρά των αλβανικών αρχών, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να καθυστέρησαν εσκεμμένα, με στόχο να μη γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα εντός του Σαββατοκύριακου και η πολύ μεγάλη παρουσία ατόμων από διάφορα μέρη της Ελλάδας να μετέτρεπε την τελετή σε εκδήλωση αγανάκτησης και διαμαρτυρίας.

«Η αλβανική αστυνομία ήταν εμφανώς απροετοίμαστη στο ενδεχόμενο να παραβρεθούν στην κηδεία πολλά άτομα και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός. Όλες τις προηγούμενες ημέρες ακούγαμε και διαβάζαμε ότι θα φτάσουν πολλά λεωφορεία από την Ελλάδα και πιστεύω ότι αυτό έκανε τους Αλβανούς να καθυστερήσουν την παράδοση της σορού, να περάσει το Σαββατοκύριακο και να γίνει η κηδεία μία καθημερινή και εργάσιμη ημέρα. Αυτό δεν αποκλείεται να έγινε μετά από συνεννόηση και με τις ελληνικές αρχές», είπε στο ethnos.gr ο κ. Ναυρίδης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα υποστήριξε ακόμα ότι τα πνεύματα στην ελληνική μειονότητα και ιδίως στους Βουλιαράτες είναι οξυμένα και η κατάσταση τεταμένη. 
Αυτό επιδείνωσαν η καθυστέρηση της παράδοσης της σορού στην οικογένεια, αλλά και η γενικότερη στάση των αλβανικών αρχών μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας υποστηρίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έγινε σωστά η ιατροδικαστική εξέταση και οι Αλβανοί εσκεμμένα απέκρυψαν σημαντικά για την υπόθεση στοιχεία. 

Κωνσταντίνος Κατσίφαςδικηγόροςθάνατος Κατσίφα