Φωτιά στον Έβρο: Διακοπή ρεύματος στη Σαμοθράκη – Ανεπανόρθωτη βλάβη σε γραμμές που τροφοδοτούν το νησί
NewsroomΔιακοπή ρεύματος στο νησί της Σαμοθράκης έχει προκαλέσει η τεράστια φωτιά που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο.
«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) στο νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού, που από τις περίπου 16:00 σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 έχει διακοπεί, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.
Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.
Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ - ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης - βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού και τονίζει ότι θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.
- Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει με κοινόχρηστα και συνελεύσεις
- Τα καρτέρια βίας, οι εμπρησμοί και η διακίνηση «ροζ κοκαΐνης» - Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση οπαδών
- Ελαφόνησος: Ένας από τους πλοιοκτήτες ήταν ο άνδρας που επιβιβάστηκε κολυμπώντας στο φέρι μποτ
- Διονύσιος Ταμπάκης: Ο Έλληνας «μέταλ παπάς» που «παντρεύει» το doom με techno, ραπ και... ψαλμούς