Ελλάδα|24.08.2023 07:00

Φωτιά Πάρνηθα: Μια ανάσα από το τελεφερίκ οι φλόγες

Γιάννης Κούσουλας

Εκτός ελέγχου βγήκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η φωτιά που καίει εδώ και δυο ημέρες την Πάρνηθα. Αυτή την ώρα μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων πλησιάζει από τα ανατολικά των οικισμό των θέα Θρακομακεδόνων με τις αρχές να έχουν εκκενώσει τα σπίτια.

Οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από το τελεφερίκ και κατακαίνε το πυκνό δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο μέτωπο και τον οικισμό.

Η φωτιά σε κάθε περίπτωση βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σπίτια, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις πιθανότατα κάνω από 8 μποφόρ, γεγονός που μεταφέρει τη φωτιά ταχύτατα στο πυκνό δάσος.στους Θρακομακεδόνες που εκκενώνονται για τρίτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που απομακρύνουν τους κατοίκους από τα σπίτια τους από τις 4:00 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και όπως παρατηρεί το ethnos.gr στον οικισμό δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που πιθανότητα βρίσκονται σε άλλο σημείο του μετώπου. Στο μέτωπο, πάντως, κάνουν κατάσβεση τουλάχιστον τρία ελικόπτερα που ξεκίνησαν τις ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας. 

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την εκκένωση γηροκομείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πάρνηθος. Για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον αριθμό των τροφίμων και για το πόσο κοντά είναι οι φλόγες σε αυτό.

ΠάρνηθαπυρκαγιάΘρακομακεδόνεςειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώρα