Ελλάδα|24.08.2023 20:43

Φωτιά στη Βοιωτία: Βελτιωμένη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα αλλά παραμένει μεγάλη η ανησυχία για τον Ελικώνα

Newsroom

Δύο πύρινα μέτωπα τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, εξακολουθούν να καίνε την Βοιωτία απειλώντας το δάσος του Ελικώνα.

Το δεύτερο πολύ επικίνδυνο μέτωπο της πυρκαγιάς ξέσπασε γύρω στις 14:00 και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, διέσχισε με μεγάλη ένταση σημαντική απόσταση, καίγοντας δασική έκταση με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά στον Κορινθιακό κόλπο.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ξεκινάκης, μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης το μέτωπο δεν είχε σβήσει όμως είχε κάψει τεράστια έκταση πρασίνου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το μέτωπο έχει σχετικά περιοριστεί έπειτα από μία τιτάνια μάχη τεσσάρων και πλέον ωρών. Την πυρκαγιά περιόρισαν αποκλειστικά επίγεια μέσα καθώς τα εναέρια δεν μπορούσαν να συμβάλλουν εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Καλύτερη εικόνα και στο άλλο μέτωπο τη φωτιάς

Λίγο βορειότερα, στο άλλο μέτωπο της φωτιάς που καίει ανάμεσα στο Στείρι και στο Κυριάκι, η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη συγκριτικά με τις προηγούμενες ώρες καθώς οι άνεμοι σε μεγάλο βαθμό έχουν κοπάσει.

Ωστόσο, ψηλά στον Ελικώνα το μέτωπο δεν έχει σβήσει και απειλεί να περάσει στην πίσω πλευρά, δηλαδή στο πυκνό Ελατόδασος. Αν η φωτιά φτάσει εκεί τότε το έργο των Πυροσβεστών θα γίνει ακόμα δυσκολότερο και εκφράζονται φόβοι μήπως περάσει προς τον Παρνασσό. Σε αυτό το μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν εναέρια μέσα μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας.

πυρκαγιάΒοιωτίαπυροσβεστικήφωτιάειδήσεις τώραφωτιά τώρα