Ελλάδα|29.08.2023 10:30

Έβρος: Οι «σερίφηδες» διαχώρισαν οικογένειες και αιχμαλώτισαν μόνο νεαρούς άνδρες - Τι λέει η δικηγόρος των «13» που κατηγορήθηκαν για εμπρησμό

Newsroom

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι εννιά, από τους 13 μετανάστες που είχε αιχμαλωτίσει σε τρέιλερ ο «σερίφης» στον Έβρο, καθώς οι κατηγορίες που τους απέδωσε για «εμπρησμό» κατέρρευσαν, με τη δικηγόρο τους να λέει πως αυτοί οι άνθρωποι φέρονται να υπέστησαν και σωματική βία.

Η Κατερίνα Γεωργιάδου, δικηγόρος των μεταναστών που εγκλωβίστηκαν από τον αυτόκλητο σερίφη γνωστοποίησε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» πως μετά από μαραθώνια διαδικασία απολογιών που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ομόφωνα στην αποφυλάκιση χωρίς όρους των προσφύγων που εκπροσωπεί η ίδια και ο δικηγόρος Γιάννης Πατζανακίδης. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε και η κα Γεωργιάδου, μοναδικό στοιχείο ήταν η κατάθεση του δράστη για αρπαγή και εμπρησμό.

Οι εννιά αποφυλακίστηκαν χωρίς όρους, ενώ οι δράστες της αρπαγής βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέας, αναφέρει η ίδια.

Τους διαχώρισαν και αιχμαλώτισαν μόνο νεαρούς άνδρες

Όπως δηλώνει η κα Γεωργιάδου, οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. «Τους άρπαξαν και τους έκλεισαν σε τρέιλερ, τους άφησαν εκεί για αρκετή ώρα και δεν μπορούσαν να βγουν. Ήταν κλεισμένοι και δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν».

Τα θύματα, μάλιστα, λένε πως τους ασκήθηκε βία.

Τέλος, η δικηγόρος γνωστοποιεί ότι υπήρχαν και οικογένειες με παιδιά και οι δράστες τούς διαχώρισαν: «Έβαλαν μόνο τους άντρες νεαρής ηλικίας στο τρέιλερ».

Το περιστατικό

O κατηγορούμενος -κατά τη διάρκεια της φωτιάςέβγαινε στους δρόμους της πόλης και «συλλάμβανε» μετανάστες, καλώντας σε πογκρόμ. Λίγο μετά συνελήφθη ο ίδιος από την αστυνομία, καθώς και ακόμη δύο άτομα τα οποία εφέροντο να τον βοήθησαν στις ειδεχθείς του πράξεις.

Ο άνδρας που τραβούσε το βίντεο ακουγόταν να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ άνοιγε το τρέιλερ και έδειχνε τους μετανάστες. Έφτασε δε σε σημείο να κατηγορεί τους μετανάστες για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες και ανέφερε σε προκλητικό τόνο: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ».

Κάλεσε δε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου και έλεγε: «Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο».

Στο «φως» νέος «πολιτοφύλακας»

Ο νέος αυτόκλητος «σερίφης» του Έβρου φαίνεται σε βίντεο να αιχμαλωτίζει τέσσερα άτομα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ο εν λόγω, λίγο πριν εμφανιστεί στην Ασφάλεια, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία. Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Το βίντεο έχει διαγραφεί από το προφίλ του συγκεκριμένου άνδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυκλοφορεί ακόμη από άλλους χρήστες που τον καταγγέλλουν. Μάλιστα, μάλλον δεν πρόκειται για τους μόνους μετανάστες, αφού ο ίδιος λέει πως έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «πού είναι οι Αρχές».

Όπως λέει, τους «συνέλαβε» επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Οι αναρτήσεις μετά το απαράδεκτο βίντεο

Αν και ο άνδρας που φέρεται να εμφανίζεται στο βίντεο έχει διαγράψει το εν λόγω, απαράδεκτο, υλικό έχει προχωρήσει σε αναρτήσεις που κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του.

«Ήρθαν τα παιδάκια το Σορος που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και δεν ξέρουν που είναι ο Έβρος, να μας βγάλουν φασίστες. Ρε τράβα σαπερα. Γιατί όταν θα βρέχουν οι βόμβες θα σε ρωτάνε για της πολιτικές απόψεις σου; τι σε εσάς δεν θα σκάνε;;; εδώ μας έχουν κατακαψει.....και αυτοί την καραμέλα τους», γράφει σε δημόσια ανάρτησή του.

Σε άλλη του δημοσίευση, γράφει: «Ερώτηση εάν πιάσουμε Έλληνα διακινητη. Και τον σαπησουμε στο ξύλο θα είναι και αυτό ρατσιστική βία;;;».

Έβροςπρόσφυγεςειδήσεις τώραμετανάστες