Ελλάδα|29.08.2023 10:47

Μητροπολίτης Δωδώνης για νέες ταυτότητες: «Αυτά για τα τσιπάκια είναι αστεία πράγματα - Δεν έλεγε τέτοια ο Άγιος Παΐσιος»

Newsroom

Για την παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από τις νέες ταυτότητες μίλησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, λέγοντας πως ο «Άγιος Παΐσιος δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα». Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Όποιος έχει το Θεό μέσα του, δεν φοβάται κανέναν. Αν είμαστε χριστιανοί δεν φοβόμαστε τίποτα απολύτως», τονίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη, καθώς η άποψη της Εκκλησίας θα εκφραστεί από την Ιερά Σύνοδο.

Ερωτηθείς για το αν στο ποίμνιό του υπάρχουν αντιδράσεις για τις ταυτότητες, είπε πως, δεν πρόκειται για καθολικές αντιδράσεις, αλλά «υπάρχουν λίγοι δεξιά και αριστερά». «Αυτά για τα τσιπάκια είναι αστεία πράγματα», τόνισε.

Όσο για εκείνους που επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο για τις ταυτότητες, τόνισε ότι, «τον γνώρισα εγώ στο Σινά, δεν έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα, αυτά είναι κουβέντες του πεζοδρομίου».

Παράλληλα, τόνισε πως: «βεβαίως θα πάω να πάρω τη νέα ταυτότητα. Δεν είναι για σοβαρές κουβέντες αυτά τα πράγματα».

Για το ζήτημα μίλησε στον ΑΝΤ1 και ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Χάρης Κατσιβαρδάς, λέγοντας πω:  «η μόνη μας ένταση είναι για τα προσωπικά δεδομένα. Νομικώς το ζήτημα είναι: ποιος προασπίζει τα προσωπικά δεδομένα».

Αντικρούοντας τους χαρακτηρισμούς για θεωρίες συνομωσίας, είπε ότι, «συνομωσιολόγοι είναι οι κυβερνώντες που αποδίδουν τις φωτιές στην κλιματική αλλαγή» και τόνισε ότι, «προστατεύουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε στον καθεστωτισμό και τον ολοκληρωτισμό των κυβερνώντων».

«To τσιπάκι είναι διασυνδεμένο με την ψηφιακή διακυβέρνηση και εκτίθενται όλα τα προσωπικά δεδομένα», είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «θα κινεζοποιηθεί η Ελλάδα», καθώς θα λογίζονται οι άνθρωποι ως αριθμοί.

μητροπολίτηςΆγιος Παΐσιοςειδήσεις τώρανέες ταυτότητεςταυτότητες