Ελλάδα|29.08.2023 18:20

Μύκονος: Ξενοδόχος έριχνε στη θάλασσα τα λύματα – Περίτεχνα κρυμμένος μέσα στα βράχια ο σωλήνας

Newsroom

Η οργάνωση «All For Blue» και η επικεφαλής της, Κατερίνα Τοπούζογλου, έφεραν στο «φως» υπόθεση ξενοδόχου στη Μύκονο ο οποίος, αντί να στέλνει τα λύματα στον βιολογικό και να πληρώνουν τα βυτιοφόρα, τα στέλνει στη θάλασσα που είναι δωρεάν.

Το περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές καθώς, σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν αντέχουν να διαχειριστούν το βάρος των τουριστών που έχουν προσελκύσει, έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες συμπεριφορές. Ο ξενοδόχος, ο οποίος συνελήφθη, είχε τοποθετήσει τον σωλήνα, μήκους 100 μέτρων, περίτεχνα μέσα στα βράχια στην Αγία Άννα Καλαφάτη. Από εκεί εκλύονταν οι ακαθαρσίες της επιχείρησης στα καταγάλανα νερά στα οποία κολυμπούν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

 Για σοβαρότατα αδικήματα κατηγορείται ο επιχειρηματίας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος Μυκόνου, Στέλιος Γκαρίπης σημείωσε πως, «το λιμεναρχείο Μυκόνου άμεσα άρχισε την έρευνα. Διαπίστωσε ότι αυτός ο αγωγός μετέφερε τα λύματα από το βιολογικό καθαρισμό μιας ξενοδοχειακής μονάδας και ενός εστιατορίου στην παραλία της Αγίας Άννας. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Έγινε σύλληψη του ιδιοκτήτη. Ακόμα και σήμερα οι λουόμενοι κάνουν τον μπάνιο τους κανονικά. Δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση από τον ναυαγοσώστη. Έγιναν πιστεύω, κάποιες μετρήσεις να δουν αν είναι κατάλληλα τα νερά για κολύμβηση».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με εντολή του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου έγινε αυτοψία της περιοχής και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και αναμένεται να μεταφερθεί στη Σύρο για να δικαστεί στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Μύκονοςξενοδοχείοεπιχειρηματίαςειδήσεις τώραλύματατουρισμός