Ελλάδα|05.11.2018 12:58

Αντιδράσεις: Δασκάλα με μαντήλα σε μειονοτικό σχολείο στην Αλβανία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Φορώντας τη μαντήλα στο κεφάλι της, σήμα κατατεθέν των φανατικών ισλαμιστριών, πήγε να κάνει μάθημα στο Λύκειο της Λειβαδιάς του μειονοτικού Δήμου Φοικίνης, στην Αλβανία, δασκάλα που τοποθετήθηκε πριν από δύο μέρες στη συγκεκριμένη θέση, για να διδάξει στα παιδιά Ιστορία και Γεωγραφία. Αναπληρώνει για είκοσι μέρες τη διορισμένη στο εν λόγω σχολείο δασκάλα, η οποία έχει αναρρωτική άδεια.

Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυρίας μεταξύ των γονέων του συγκεκριμένου σχολείου κι έρχεται σε μία στιγμή που στην ελληνική μειονότητα επικρατεί αναβρασμός μετά τον τραγικό χαμό του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ήδη ο διευθυντής του Λυκείου Λειβαδιάς ζητάει εξηγήσεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της γειτονικής χώρας, ενώ ο δήμαρχος Φοινίκης, Λεωνίδας Χρήστου, μιλώντας στο ethnos.gr, υποστήριξε ότι η τοπική κοινωνία και εν γένει η ελληνική μειονότητα είναι αδύνατο να δεχθεί δασκάλα να μπαίνει στην τάξη για μάθημα με μαντίλα στο κεφάλι της.

«Είναι αδύνατο να δεχθούμε σε σχολείο μειονοτικής περιοχής να κάνει μάθημα δασκάλα με καλυμμένο με μαντίλα το κεφάλι της. Αυτό είναι προκλητικό για ένα ελληνικό χωριό. Οι γονείς έχουν ξεσηκωθεί και η τοπική κοινωνία αντιδράει. Άμεσα θα αντιδράσουμε κι εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση», είπε στο ethnos.gr ο κ. Χρήστου.

Το ζήτημα για την ελληνική μειονότητα δεν είναι ότι θα κάνει μάθημα στο σχολείο μουσουλμάνα δασκάλα, αλλά το γεγονός ότι αυτή είναι φανατική ισλαμίστρια, όπως δείχνει η μαντίλα στο κεφάλι της. Άλλωστε, στα τρία σχολεία του Δήμου Φοινίκης, δύο στους τρεις δασκάλους είναι μουσουλμάνοι.

«Δυστυχώς, στα σχολεία μας έχουμε έλλειψη δασκάλων που να γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα. Ιδίως στο Λύκειο, που η εκπαιδευτική ύλη διδάσκεται εξ' ολοκλήρου στα αλβανικά, το ζήτημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις», τόνισε ο κ. Χρήστου.  

σχολείοΑλβανίαμειονότητα