Ελλάδα|11.09.2023 08:55

Κακοκαιρία Daniel: «Είναι μεγάλος ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε» - Εικόνες καταστροφής σε χωριά της Καρδίτσας - Αγωνία για τον όγκο νερού στο Κιλελέρ

Newsroom

Μεγάλα είναι τα ύψη του νερού ακόμα στην Καρδίτσα, μετά την υπερχείλιση του Πηνειού Ποταμού. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταφέρει κάτοικος της περιοχής στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» που δείχνουν πως το νερό έχει πλημμυρίσει και τμήμα της ΠΑΘΕ Λάρισας – Θεσσαλονίκης στον Πλατύκαμπο.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή ο κ. Νίκος Ζαχαρούλης, κάτοικος του δήμου Κιλελέρ: «Ο όγκος του νερού είναι τεράστιος. Η απόσταση από το ποτάμι είναι στα 5-6 χιλιόμετρα. Είναι σαν να πέφτουν τρία ποτάμια (στην εθνική οδό). Το νερό έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το πλημμυρικό φαινόμενο. Χάθηκαν μεγάλες εκτάσεις και καλλιεργήσιμες ενώ κινδυνεύουν και χωριά. Στο Καλαμάκι έχουν πρόβλημα μεγάλο».

«Ανέβηκαν στο πατάρι παππούδες, παιδάκια για να σωθούν»

Μια κάτοικος από το χωριό Ερμήτσι Καρδίτσας, η κυρία Δήμητρα Μαντζέλου, μίλησε επίσης στην εκπομπή για τις τραγικές στιγμές που ζει, ενώ έχει πλημμυρίσει η περιουσία της.

«Το σπίτι απ’ έξω έχει ακόμα νερό, 30-40 πόντους», αναφέρει ενώ έστειλε και εικόνες από το εσωτερικό της οικίας της όπου φαίνεται πως έχουν καταστραφεί τα πάντα.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα», αναφέρει.

«Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι και είχε πάει στην αδερφή μου στον Παλαμά. Και αποκλείστηκαν και εκεί. Μπήκε το νερό μέσα στο σπίτι, περισσότερο από μισό μέτρο. Ανέβηκαν στο πατάρι παππούδες, δύο παιδάκια, η μαμά μου και από εκεί τους βγάλανε με βάρκα και φιλοξενούνται σε μένα, στην πόλη της Καρδίτσας».

«Είναι μεγάλος ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε. Αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο», τονίζει η κυρία Μαντζέλου.

Καρδίτσαεθνική οδόςκακοκαιρίακακοκαιρία DanielΠηνειός