Ελλάδα|12.09.2023 19:10

ΔΕΘ 2023: Ανεβάζει στροφές μετά το αρχικό μούδιασμα - Μεταφέρονται στο δεύτερο Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν

Τίμος Φακαλής

Ανεβάζει στροφές η ΔΕΘ μέρα με την μέρα, μετά το αρχικό μούδιασμα και τη «βροχή ακυρώσεων» των εκδηλώσεων το πρώτο Σαββατοκύριακο λόγω των φονικών πλημμύρων στη Θεσσαλία. Ήδη εταιρίες επανακαθορίζουν τον προγραμματισμό τους και από την Τετάρτη θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου μεταφέρεται το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη με μία βδομάδα καθυστέρηση και να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία στην ΔΕΘ μπροστά, όμως, σε μικρό ακροατήριο στο Συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Στροφές ανεβάζουν και οι B2B συναντήσεις ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία. Ήδη μέσω ειδικής πλατφόρμας –υπό την οργανωτική ευθύνη ΔΕΘ-HELEXPO και ΣΒΕ- έχουν κλείσει τα ραντεβού τους 300 ελληνικές και βουλγαρικές επιχειρήσεις από τους τομείς της τεχνολογίας-πληροφορικής-τεχνητής νοημοσύνης, των κατασκευών, της τεχνολογίας τροφίμων, της ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας και των καλλυντικών.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται και στο Music Events Live για να ακούσει τους αγαπημένου του ερμηνευτές. Το μουσικό πρόγραμμα πραγματοποιείται κανονικά και είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που βίωσαν και βιώνουν δραματικές στιγμές. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε να διατεθεί το 10% των εσόδων από τα εισιτήρια της 87ης ΔΕΘ (9-17/9), με ελάχιστο ποσό τις 100.000 ευρώ, υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο.

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φέτος. Δυναμική είναι και η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με 49 Επιμελητήρια και 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα.

Η Βουλγαρία παρουσιάζει στην 87η ΔΕΘ, ένα πρόγραμμα εκτόξευσης νανοδορυφόρων στο Διάστημα, αρχής γενομένης από το 2025, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και ενδεχομένως για την έγκαιρη προειδοποίηση και την πρόληψη των επιπτώσεων φαινομένων, όπως οι καταστροφικές πλημμύρες της τελευταίας εβδομάδας σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στις 16 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ημερίδα ΕλλάδαςΒουλγαρίας που οργανώνεται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι η Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών σε αυτούς τους καίριους τομείς, ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη καταξιωμένων εταιριών των δύο χωρών, θέτοντας έτσι, μια νέα ατζέντα πολιτικο-οικονομικής και κοινωνικής σύμπλευσης μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 18 μαζί με την τιμώμενη χώρα Βουλγαρία. Μάλιστα, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι οι Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ.

Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΘεσσαλονίκηΔΕΘ 2023Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα