Ελλάδα|13.09.2023 12:00

Κακοκαιρία Daniel: Δυσοσμία στον θεσσαλικό κάμπο - Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» με νεκρά ζώα που πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
YouTube

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με τα νεκρά ζώα να κείτονται, είτε στοιβαγμένα, είτε να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με ζωντανά, στον θεσσαλικό κάμπο. 

Οι σοροί τους αποτελούν υγειονομικές βόμβες, με τους ειδικούς να τονίζουν πως πρέπει η μετακίνηση και η ταφή τους να γίνουν από ειδικούς και όχι από πολίτες καθώς πρέπει να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, όσο περνάνε οι μέρες, σε πολλές περιοχές, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια.

Βίντεο της Golden Movies καταγράφει σοκαριστικές εικόνες από φάρμες στη Λάρισα, με νεκρά ζώα να βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα που παραμένουν ζωντανά: 

Πολλά από αυτά ωστόσο δεν έχουν καθαρό νερό και τροφή για να επιβιώσουν.

Όπως έχουν επισημάνει ειδικοί, το κύριο θέμα με τα νεκρά ζώΣα που κείτονται είναι τα βακτήρια που μεταφέρονται στο νερό τα οποία προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους.

«Η επαφή με νεκρά ζώα εγκυμονεί κινδύνους. Δεν θα πρέπει ούτε τα κατοικίδια να αφήνουν οι άνθρωποι να τσαλαβουτούν στις λάσπες από την πλημμύρα ή να έρχονται σε επαφή με νεκρά ζώα», είχε δηλώσει στο Open , η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Μετά από πλημμύρες, οι πιθανότεροι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού περιλαμβάνουν τις γαστρεντερίτιδες ιογενούς, βακτηριακής και παρασιτικής αιτιολογίας (norovirus, rotavirus, Cryptosporidium κ.ά.), ηπατίτιδα Α, νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (Covid-19, λεγεωνέλλα κ.ά), καθώς και τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω διαβιβαστών και μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων (λεπτοσπείρωση, ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία κ.ά).

νεκράκακοκαιρίαζώαειδήσεις τώρακακοκαιρία DanielΘεσσαλία