Ελλάδα|14.09.2023 13:23

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα», λέει η ιατροδικαστής της οικογένειας της κατηγορούμενης

Newsroom

Συνεχίζεται η δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον λόγο να λαμβάνει σήμερα στο δικαστήριο η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της κατηγορουμένης, Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία κατέθεσε πως «δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη. Δεν υπάρχει κλινικά, τοξικολογικά».

«Η κεταμίνη που είναι στα 6,5ml ανά λίτρο από τη βιβλιογραφία θεωρείται εντός θεραπευτικών ορίων. Αυτό μαζί με τις άλλες ουσίες που βρέθηκαν και δεν σχολιάζονται δεν μου δίνει θάνατο από κεταμίνη» είπε η μάρτυρας στη δίκη.

Σε ερώτηση της προέδρου για το ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την μικρή Τζωρτζίνα, εκτίμησε πως: «Η αιτία θανάτου μπορεί να είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ηωσινοφιλίας».

Η μάρτυρας άφησε αιχμές τόσο για την τοξικολογική έκθεση, όσο και για την ιατροδικαστική έκθεση του Σωτήρη Μπουζιάνη. «Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία» επεσήμανε η μάρτυρας με την πρόεδρο να απαντά πως αυτό το αποφασίζει το δικαστήριο.

ιατροδικαστήςδίκηΡούλα Πισπιρίγκουειδήσεις τώρακεταμίνη