Ελλάδα|15.09.2023 06:14

Συγκινούν να λόγια του συντονιστή της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλία: «Θα πολεμάμε μέχρι να μη μας έχει κανείς ανάγκη»

Newsroom

«Πόλεμος», χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας ο γενικός συντονιστής διασώσεων Πυροσβεστικού Σώματος, Βαγγέλης Φαλάρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου.

«Ο εχθρός μας ήταν οι πλημμύρες, ήταν το νερό» σημείωσε ο ίδιος τονίζοντας: «Ξεκίνησα την Τρίτη το πρωί και κοιμήθηκα την Παρασκευή το βράδυ. Άλλαξα τέσσερις φορές παπούτσια και άλλες τόσες ρούχα και εξοπλισμό».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι χρειάστηκε να σώσει και δικούς του ανθρώπους, καθώς κατάγεται από την περιοχή: «Ο ίδιος μου ο αδερφός, τα ξαδέρφια μου, οι φίλοι μου από το σχολείο, όλοι αυτοί όταν έμαθαν ότι είμαι στο πεδίο, ήθελαν να βοηθήσουν τους δικούς τους ανθρώπους».

«Είμαστε άνθρωποι που έχουμε φόβο»

«Δεν είμαστε υπεράνθρωποι, δεν είμαστε supermen. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε φόβο, σκεφτόμαστε την οικογένειά μας, επηρεαζόμαστε από συγγενείς. Είναι διαφορετικά να δρας σε ένα πεδίο που υπάρχουν άγνωστοι -όχι ότι δεν τους συμπονάς- αλλά όταν ο άλλος σε φωνάζει με το όνομά σου, τότε λειτουργείς διαφορετικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για το ατύχημα που είχαν οι πυροσβέστες όταν ανατράπηκαν οι δύο σωσίβιες λέμβοι είπε: «Εκεί χάθηκε ο κόσμος από τα πόδια μας, δεν μπορώ να σας περιγράψω. Είχα ζήσει την πιθανότητα απώλειας ζωής ενός συναδέλφου και τη δική μου, κάτι τέτοιο δεν είχα ξαναζήσει και ούτε θέλω να το ξαναζήσω».

«Θα πολεμάμε μέχρι να μη μας έχει κανείς ανάγκη»

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που επιχείρησαν μαζί μου σε όλο το πεδίο της Θεσσαλίας και να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι δεν κατάφερα», είπε συγκινημένος.

«Συνεχίζουμε να πολεμάμε και θα πολεμάμε μέχρι να μη μας έχει κανείς ανάγκη. Αυτό θέλω να αναδείξω. Η δική μου εμπειρία και οι ώρες που δεν κοιμήθηκα είναι κάτι το ανθρώπινο, αλλά δεν με άφηνε η συνείδησή μου να κλείσω τα μάτια και να σταματήσω», ανέφερε καταληκτικά και εμφανώς συγκινημένος.

πυροσβεστικήπλημμύρεςπυροσβέστηςπυροσβέστεςΘεσσαλίαειδήσεις τώρα