Ελλάδα|18.09.2023 16:54

Θεσσαλονίκη: Κρατούμενος ο μοναχός που έδειρε άλλον μοναχό στο Άγιον Όρος - Πώς έγινε ο διαπληκτισμός

Newsroom

Προθεσμία, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ζήτησε και πήρε ο 35χρονος Ρουμάνος μοναχός, οποίος χτύπησε στον Άγιον Όρος 53χρονο, επίσης μοναχό, με καταγωγή από τη Λευκορωσία και κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη. Την εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού ανέλαβε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο διατήρησε την κράτησή του μέχρι αύριο, που όρισε τη νέα δικάσιμο.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο κατηγορούμενος μοναχός, που ζει σε μοναστήρι της Καρδίτσας, ανέφερε ότι επισκέφτηκε το Άγιον Όρος για λίγες ημέρες. «Συγγνώμη» ήταν η πρώτη λέξη που είπε, όταν βρέθηκε ενώπιον των δικαστών και της εισαγγελέως ενώ ερωτηθείς για τον 53χρονο Λευκορώσο παθόντα απάντησε: «Τον γνωρίζω χρόνια. Αυτός ξεκίνησε και με χτύπησε. Είχαμε πιει κρασί». Όταν η πρόεδρος της έδρας του ανακοίνωσε την διατήρηση της κράτησης, αυτός έδειξε ότι πονάει στο πρόσωπο του, και τότε του είπε: «Να ζητήσετε να εξεταστείτε από γιατρό. Να απευθυνθείτε στον εισαγγελέα υπηρεσίας να δώσει εντολή για να σας παράσχουν οι πρώτες βοήθειες».

Ο 35χρονος Ρουμάνος μοναχός κατηγορείται πως χτύπησε τον 53χρονο Λευκορώσο μοναχό, ύστερα από διαπληκτισμό μετά την κατανάλωση αλκοόλ, στο Άγιον Όρος. Το περιστατικό έγινε στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής, στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χαλανδαρίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 35χρονος χτύπησε με πόδια και χέρια, καθώς και με ένα πλαστικό μπουκάλι, τον 53χρονο, ακόμη κι όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος. Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καρυών για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο.

μοναχόςαλκοόλΆγιον Όροςδικαστήριο