Το χρονικό της τραγωδίας στη Θήβα: Πώς κατέπεσε το αεροσκάφος λίγο μετά την απογείωση - Επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου στην Τανάγρα ο πιλότος
NewsroomΜηχανικό πρόβλημα που οδήγησε στην απώλεια ύψους κατά την απογείωσή εικάζεται ότι είναι η αιτία συντριβής του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε σε δέντρα το μεσημέρι του Σαββάτου εντός της αερολέσχης Θηβών. Νεκρός ανασύρθηκε ο 37χρονος πιλότος του.
Ο 37χρονος πιλότος, που ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, λάτρευε τους αιθέρες και είχε πολλές ώρες πτήσεων, με τους γνωστούς του να αποδίδουν το μοιραίο δυστύχημα στην κακιά στιγμή.
Τα αίτια της συντριβής
Σύμφωνα με τον ANT1, το μικρό μονοκινητήριο είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30. Λίγο μετά την απογείωση όμως, παρουσίασε πρόβλημα. Ειδικότερα, το αεροσκάφος φέρεται ότι «στολάρισε», δηλαδή παρουσίασε απώλεια στήριξης, με αποτέλεσμα να πέσει εκτός αεροδρομίου, σε παρακείμενο χωράφι.
Λίγο πριν τη συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.
- Η ώρα της κρίσης για άρση ασυλιών των 13 βουλευτών της ΝΔ - Γιατί πήραν… φωτιά τα τηλέφωνα
- Τα μέτρα για να πάρουν τα πάνω τους οι δημοσκοπήσεις, τα τηλεφωνήματα στους γαλάζιους βουλευτές και η υπόγεια αντιπαράθεση Χαριλάου Τρικούπη και Αμαλίας
- Αττική 2045: Άλλος... μισός ΟΑΣΑ για να μη φρακάρει μόνιμα στην κίνηση η πρωτεύουσα - Τι μέτρα λαμβάνονται
- Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν - ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ: Αβέβαιο το μέλλον των συζητήσεων για συμφωνία