Ελλάδα|28.09.2023 22:21

«Ήξερα ότι θα σκοτωθώ»: Συγκλονίζει η μαρτυρία των ναυτικών που έπεσαν στη θάλασσα ενώ καθάριζαν πλοίο

Newsroom

«Τι ένιωθα την ώρα που έπεφτα; Ένιωθα τον θάνατο. Τα προθανάτια, λέω ‘τελείωσε, πάει’. Ήμουν σαν να έβλεπα όνειρα, βασικά. Δεν ένιωθα ότι το ζούσα εκείνη τη στιγμή, δεν το πίστευα». Οι ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά από ύψος 15 μέτρων περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν.

«Πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι πέφτοντας, ότι δε θα ξαναξυπνήσω, ότι… Ήξερα ότι θα σκοτωθώ. Αυτό αισθάνθηκα», εξήγησε στο Mega ο ένας. O Γιάννης, ο πρώτος που γλιστρά και πέφτει στη θάλασσα, νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, καθώς έχει χτυπήσει σε αυχένα, μέση και ζυγωματικά.

«Έχω κάποιες ζαλάδες και δεν έχω διαύγεια. Είμαι σε φάση εξετάσεων ακόμα. Μαγνητικές, ακόμα το μάτι μου έχω πρόβλημα, έχει κάποιο κάταγμα. Και στον αυχένα και στο ζυγωματικό έχω στο δεξί, έχω κάταγμα».

«Εγώ, από ό,τι μου είπαν, πρέπει να είχα βουλιάξει. Θυμάμαι αποσπασματικά ότι προσπαθούσα να κρατηθώ στην επιφάνεια για να μη χάσω τις αισθήσεις μου και πνιγώ. Αλλά το θυμάμαι αποσπασματικά, θυμάμαι ένα κομμάτι να προσπαθώ να κρατηθώ στην επιφάνεια και ένα κομμάτι που με είχαν βγάλει επάνω, κάποιοι είχαν βουτήξει, με τράβηξαν», σημείωσε ο ίδιος.

Βούτηξαν με τα ρούχα για να τους σώσουν

Ακαριαία οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο υπουργείο τρέχουν στην προβλήτα και με τα ρούχα βουτούν για να τους σώσουν.

Στην προσπάθειά τους αυτήν, δύο λιμενικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν και οι ίδιοι στο πόδι και τη μέση.

«Και η κοπέλα χτύπησε πολύ στο πόδι της και ένας που βούτηξε, λιμενικός και αυτός. Πήγα σήμερα στα παιδιά, τους ευχαρίστησα, το κορίτσι κουτσαίνει και ο άλλος έχει χτυπήσει τη μέση του», λέει ο πατέρας του ενός από τους ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα.