Ελλάδα|12.10.2023 06:15

Εκλογές 2023: Ο δήμαρχος που εκλέχθηκε με μία ψήφο διαφορά μιλάει στο ethnos.gr - «Ξέρω πως αναλαμβάνω ένα βαρύ φορτίο»

Κώστας Ασημακόπουλος

Το απόλυτο εκλογικό θρίλερ έγινε στον Άγιο Ευστράτιο με το νικητή να κρίνεται στη μία ψήφο. Νικητής είναι ο Κωνσταντίνος Σινάνης ο οποίος μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει μόλις για μία ψήφο τη νυν δήμαρχο Μαρία Κακαλή.

Το ακριτικό νησί έχει 904 εγγεγραμμένους και από αυτούς ψήφισαν οι 269, δηλαδή, συμμετοχή 29,76%. Καταγράφηκαν 3 λευκά και 7 άκυρα. Επί των 259 εγκύρων ο Κωνσταντίνος Σινάνης έλαβε 130 ψήφους και η Μαρία Κακαλή 129 ψήφους κερδίζοντας την εκλογική μάχη για μόλις ένα ψήφο επιβεβαιώνοντας το νομοθέτη που αναφέρει πως νικητής είναι αυτός που θα συγκεντρώσει ποσοστό 50% συν μία ψήφο. Το ethnos.gr επικοινώνησε με το νικητή της αναμέτρησης θρίλερ που κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα.

«Βαρύ φορτίο»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα με χαροποιεί και δικαιώνει τον εκλογικό αγώνα που κάναμε για να επικοινωνήσουμε το μήνυμα μας στους πολίτες του νησιού. Ζήσαμε όλοι πολύ έντονα την εκλογική αυτή την αναμέτρηση. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2022 και επικοινωνήσαμε στους κατοίκους τους νησιού τις προτάσεις μας. Μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και ξέρω πως αναλαμβάνω ένα βαρύ φορτίο», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σινάνης επικεφαλής του συνδυσμού «Ενωμένοι για το Μέλλον» ο οποίος είχε ήδη 12 χρόνια εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος της κοινότητας Πλατέος Λήμνου.

7 άκυρα του Σινάνη

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης επαγγελματικά ασχολείται με υδραυλικές εγκαταστάσεις και για πολλά χρόνια έχει συνδεθεί με το νησί όπου παράλληλα έχει μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα ως χοροδιδάσκαλος αλλά και ως ψάλτης. Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 γίνονται ενστάσεις στο εκλογοδικείο αλλά να σημειωθεί πως και τα 7 άκυρα είναι από το συνδυασμό του νικητή.

Παράδεισος με προβλήματα και κακοκαιρία

Ο Άη Στράτης είναι από πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας με παραδεισένιες και άγνωστες παραλίες αλλά την ίδια ώρα τα προβλήματα του πληθυσμού είναι πολλά και σημαντικά. Λόγω της γεωγραφικής θέσης στο κέντρο του βορείου Αιγαίου τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια είναι αραιά και το χειμώνα ματαιώνονται λόγω της κακοκαιρίας, ενώ ακριβώς λόγω της έλλειψης συχνών δρομολογίων η τουριστική περίοδος έχει πολύ μικρή διάρκεια. Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ψαράδες και οι κτηνοτρόφοι ενώ τελευταίο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε είναι η καταστροφή πολλών υποδομών λόγω της κακοκαιρίας μεταξύ αυτών και η καταστροφή του οδικού δικτύου. Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου είναι χωματόδρομοι.

«Να έχουν λόγο για να μείνουν στο νησί»

«Πρέπει να γίνουν πολλά για τους Aγιοστρατήτες. Πρέπει να δούμε από την αρχή όλα τα ζητήματα. Πρέπει να έχουν λόγο για να μείνουν οι κάτοικοι στο νησί και να γίνει σωστή ανάπτυξη χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας τους νησιού», τόνισε ο Κωνσταντίνος Σινάνης. Όσο για τις προτεραιότητες του είπε: «Θα δώσουμε προτεραιότητα στους επαγγελματίες ψαράδες και στους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται και αντιμετωπίζουν δυσκολίες και χρόνια προβλήματα. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις νέες και στους νέους να μείνουν στο νησί και σε άλλους να χτίσουν το μέλλουν τους σε σωστές βάσεις. Είναι ένα παραδεισένιο μέρος που αξίζει πολλά περισσότερα. Μαζί με τους συνεργάτες μας θα παλέψουμε για όλα αυτά που υποσχεθήκαμε».

εκλογικά θρίλερΆγιος ΕυστράτιοςΛήμνοςεκλογές 2023Κωνσταντίνος Σινάνης