Ελλάδα|23.03.2019 12:17

Έγκλημα στο Ελληνικό: «Ο οδηγός ταξί δεν έπρεπε να μιλήσει σαν βλάκας»

Newsroom

Για τον οδηγό ταξί που δεν δέχτηκε να βοηθήσει την 59χρονη γυναίκα μετά τα πυρά που δέχθηκε από τον 87χρονο αντιπτέραρχο στη Βουλιαγμένης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ, Κώστας Δήμος.

«Ο συνάδελφος βρέθηκε σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο τροπος που αντέδρασε δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι. Δεν επικροτούμε τη συμπεριφορά του αλλά να σκεφτεί κανείς τι θα έκανε και ο ίδιος αν έβλεπε άνθρωπο αιμόφυρτο μπροστά του. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κανείς άνθρωπος το αίμα» είπε ο κ. Δήμος.

Όπως εξήγησε αυτό που εξόργισε τους ταξιτζήδες ήταν ο τρόπος με τον οποίο μίλησε αμέσως μετά το έγκλημα στη Βουλιαγμένης με τη νεκρή γυναίκα από τα πυρά του αντιπτεράρχου που στη συνέχεια αυτοκτόνησε. «Εκείνο που είναι κατακριτέο είναι ο τρόπος που μίλησε. Μπαίνει ένα ερώτημα, είναι έτσι ή του βγήκε αυτό το πράγμα στην αντίδρασή του πάνω; Θα έπρεπε να καλέσει βοήθεια, να μιλήσει όμορφα, να αντιδράσει τελείως διαφορετικά. Δεν έπρεπε να μιλήσει σαν βλάκας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Ο κ. Δήμος εξέφρασε την ελπίδα «ότι έχει κατανοήσει το μέγεθος της βλακείας που έκανε για το πώς μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και να αισθάνεται άσχημα» επισημαίνοντας ότι οι ταξιτζήδες είναι «ένας πολυπληθής κλάδος που έχει δώσει δείγματα γραφής σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια που έχουν ξεχάσει χαρτιά και χρήματα και τα έχουν παραδώσει».

Νωρίτερα, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ζητήθηκαν τα στοιχεία και θα κινηθούν οι διαδικασίες και θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στον οδηγό ταξί.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με την ανθρώπινη τραγωδία στο Ελληνικό και την περιγραφόμενη αντίδραση του οδηγού ταξί, στον οποίο απευθύνθηκε η άτυχη γυναίκα, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε με έγγραφό της από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας του εν λόγω οδηγού, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Έγκλημα στο Ελληνικό: Ο ταξιτζής… μετάνιωσε

Ο οδηγός ταξί που αρνήθηκε -όπως σημείωσε ο ίδιος- να βοηθήσει την αιμόφυρτη γυναίκα που δευτερόλεπτα πριν είχε δεχθεί πυροβολισμούς από τον σύζυγό της στο Ελληνικό, ο οποίος αμέσως μετά αυτοκτόνησε, μίλησε στο OPEN TV.

Πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον οδηγό ταξί ότι επέλεξε να αφήσει αβοήθητη μια γυναίκα που είχε μόλις δεχθεί δολοφονική επίθεση, για να μην «λερωθεί» το όχημά του. Ο επαγγελματίας οδηγός που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος στο Ελληνικό έχει… κι άλλους μπελάδες, αφού ήδη δέχθηκε κριτική και από τον Σύνδεσμο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ο οποίος με ανακοίνωσή του καταδίκασε την συμπεριφορά του και τόνισε: «Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας».

Παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης για την υπόθεση στο Ελληνικό, ο οποίος ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο για την υπόθεση.

Ο ταξιτζής, πάντως, μίλησε στην κάμερα του OPEN TV, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντίδρασή του, κάνοντας λόγο για πανικό που τον κατέβαλε τις πρώτες στιγμές. «Όλη μέρα δουλεύω για να βγάλω το καλύτερο για το παιδί μου. Αυτό προσπαθώ να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οδηγός, υποστηρίζοντας ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από μια παρεξήγηση.

«Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου, φοβάμαι, νιώθω θλίψη», τονίζει, για να συνεχίσει: «Μπαίνει μια γυναίκα μέσα και δεν ήξερα τι γίνεται και απλώς είπα "βγείτε έξω" γιατί δεν ήξερα».

ΣΑΤΑΧρήστος Σπίρτζηςοδηγός ταξίέγκλημα στο ΕλληνικόΠεριφέρεια Αττικής