Λάρισα: Στον εφέτη ανακριτή ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη
NewsroomΕνώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο κ. Σπηλιώπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 οπότε και υπέβαλε την παραίτηση του. Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε επισημάνει μία σειρά προβλημάτων στον Οργανισμό.
Ο εφέτης-ανακριτής, που έχει αναλάβει την υπόθεση προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος των διευθυντικών στελεχών σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία ,βαριές και ελαφριές σωματικές βλάβες δια παραλείψεως και κατά συρροή εξ αμελείας. Εκκρεμεί η απολογία ενός εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, μετά την απολογία του την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στον εφέτη ανακριτή. Χθες απολογήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της περιόδου 2018 – 2019 στον οποίο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξοδίου από τη χώρα.
- Επιστήμονες προκάλεσαν «ελεγχόμενους» σεισμούς κάτω από τις Ελβετικές Άλπεις - Η σημασία τους
- Τα «ψιλά γράμματα» του χωροταξικού για τον τουρισμό: Τα ανοιχτά μέτωπα, οι εξαιρέσεις και οι απαγορεύσεις
- Ο πασίγνωστος δημοσκόπος πίσω από το σχέδιο της πρόωρης κάλπης και ο εμφύλιος στην Κεντροαριστερά
- Ποιος είναι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ που «έδειξε» ο Πούτιν για μεσολαβητή σε ειρηνευτικές συνομιλίες