Ελλάδα|29.10.2023 11:10

Τραυματισμός 16χρονης: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι - Τι υποστηρίζουν οι Αρχές και οι μαρτυρίες για «άγριο ξυλοδαρμό από ΟΠΚΕ»

Newsroom

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ένταση στο Νέο Ηράκλειο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου κοριτσιού, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας, όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε κατά ομάδας ΟΠΚΕ και πέταξε αντικείμενα.

Ειδικότερα, χθες στις 7.30 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συναυλία στο Θεατράκι στο Νέο Ηράκλειο. Περίπου στις 20:20 ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε άνδρες της ΟΠΚΕ με πέτρες και μπουκάλια και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν και για να απεγκλωβιστούν από το σημείο έκαναν χρήση δακρυγόνων, μεταδίδει ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος αστυνομικές πηγές.

Ένταση τη νύχτα στα Εξάρχεια

Από το σημείο μεταφέρθηκε με συνοδεία περιπολικού μια 16χρονη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με τραύμα στο κεφάλι. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, περίπου στις 2:40 τα ξημερώματα μια ομάδα περίπου 80 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Σόλωνος και τους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» στους αγνώστους κάνοντας χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα.

Μαρτυρίες για άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού από αστυνομικούς

Ωστόσο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι, το κορίτσι ξυλοκοπήθηκε άγρια από άντρες των ΟΠΚΕ ενώ, όπως μετέδωσε το OPEN, έχει κάταγμα στη βάση του κρανίου και αιμάτωμα και νοσηλεύεται, χωρίς να επικοινωνεί με το περιβάλλον. Δεν είναι διασωληνωμένη, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας της, ενώ ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

ξυλοδαρμόςΕλληνική ΑστυνομίαΕξάρχειαανήλικηειδήσεις τώραΟΠΚΕ