Αναχώρησε από τη Ρόδο για Πειραιά το Βlue Star Χίος - Πρόσφυγες διαμαρτύρονταν στο λιμάνι για να μεταφερθούν από το νησί
NewsroomΑναχώρησε γύρω στις 15:15 το πλοίο Βlue Star Χίος από το λιμάνι της Ρόδου, όπου είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί περισσότεροι από 400 πρόσφυγες που ζητούσαν με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου είτε να μεταφερθούν στην ενδοχώρα είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας σε άλλη περιοχή. Οι 365 επιβάτες, αναμένεται να φτάσουν στον τελικό προορισμό, τον Πειραιά, γύρω στις 10:00 το πρωί.
Εν τω μεταξύ, λιμενικοί καταγραφούν τους πρόσφυγες, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για να εκκινήσουν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, οι συγκεντρωμένοι, μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου νήσος Χίος, εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου που ήταν προγραμματισμένος για τις 11:00 π.μ.
- Ινδία: 21χρονος φοιτητής καθάρισε μόνος του τον μολυσμένο ποταμό Ατζνάρ και κέρδισε διεθνή αναγνώριση
- Σοκαριστικό βίντεο: Σφοδρή σύγκρουση με Lamborghini που έτρεχε με 200 χλμ - Νεκροί πατέρας και γιος
- Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο κινηματογραφικός παραγωγός, Θάνος Λαμπρόπουλος - Η σημαντική διαδρομή του στον ελληνικό κινηματογράφο
- Τανάγρα: Το σενάριο της αιφνίδιας βλάβης στο μικροσκόπιο - Βίντεο από την πρόβα του Phantom πριν τη συντριβή