Ελλάδα|30.10.2023 23:24

Αχαΐα: Τι υποστήριξε στην κατάθεση της η μητέρα για το θάνατο του 20 μηνών βρέφους

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τους θανάτους των δύο μωρών στην Πάτρα. Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσής για τον θάνατο του 20 μηνών βρέφους, η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από τον κύκλο της μητέρας.  Η ίδια κατέθεσε το Σάββατο, ενώ έχει κληθεί  να καταθέσει και ο πατέρας της.

Η νεαρή μητέρα στην κατάθεσή της περιέγραψε καρέ - καρέ το επεισόδιο που είχε το παιδί πριν τον θάνατο του. Όπως είπε,  «Το μωρό ξαφνικά άρχισε να κάνει σπασμούς. Μαζί μου εκείνη τη στιγμή ήταν ο πατέρας μου και η μητριά μου. Αμέσως ειδοποίησα το ΕΚΑΒ που ήρθε γρήγορα, ένα τέταρτο μετά. Πήγαμε στο νοσοκομείο στην Πάτρα και από εκεί μας έστειλαν στο Παίδων ''Αγία Σοφία''» είπε.

Να σημειωθεί πως για το πρώτο μωρό που πέθανε σε ηλικία μόλις 19 ημερών η ιστοπαθολογική εξέταση έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα. Αυτό που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο είναι εάν το μωρό είχε δώσει σημάδια ότι ήταν άρρωστο.

Από τη μεριά της, η δικηγόρος της μητέρας Βούλα Δημητριάδου, δήλωσε πως η μητέρα «έπραξε τα μέγιστα και στον χρόνο που έπρεπε για τη διακομιδή των μωρών στα νοσοκομεία. Δεν έχει διαπράξει τίποτα σε βάρος των δύο μωρών της».

ειδήσεις τώραμωράαστυνομίαΠάτραμητέρα