Ελλάδα|25.03.2019 11:01

Πυρκαγιά σε χωριό της Ιεράπετρας - Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών

Newsroom

Ολονύχτια ήταν η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ιεράπετρα της Κρήτης την Κυριακή, 24 Μαρτίου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος, μαίνονταν ανεξέλεγκτη, μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Το αποτέλεσμα ήταν η φωτιά να κάψει 50 στρέμματα γεωργικής έκτασης ενώ ο φόβος αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με την προανάκριση, η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια κατοίκου όταν, κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών (καύση κλάδων), εκείνος δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Κάποιος προχώρησε σε αγροτικές εργασίες, δεν τήρησε τους κανόνες και τους νόμους με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά και να έρθουν σε κίνδυνο περιουσίες», τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης.

Ο κ. Λαγουδάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ανοχή έχει τελειώσει. Πλέον, όλοι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν είμαστε σε αντιπυρική περίοδο θα καίμε χωρίς να σκεφτόμαστε. Όταν προχωράμε σε καύση κλαδιών θα πρέπει να το κάνουμε όταν δεν υπάρχει αέρας και να παίρνουμε και τα κατάλληλα μέτρα με βασικότερο, να σβήνουμε στο τέλος σωστά τη φωτιά, καλύπτοντας τα καμένα κλαδιά με χώμα».

ΚρήτηπυρκαγιάΙεράπετρα