Ελλάδα|03.11.2023 17:06

Στην Αθήνα οι 11 Έλληνες από τη Γάζα: «Η κατάσταση εκεί είναι φρικτή» - Συγκίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Newsroom

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφτασε η πτήση με τους επαναπατρισθέντες Έλληνες από τη βομβαρδισμένη Λωρίδα της Γάζας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου συγγενείς και φίλοι τους περίμεναν με αγωνία. Μετά από 27 ολόκληρες ημέρες οι 11 Έλληνες κατάφεραν με πτήση της Aegean να φτάσουν στην Αθήνα μέσω Καΐρου αφού πρώτα κατάφεραν με τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου Εξωτερικών να περάσουν το συνοριακό πέρασμα της Ράφα χθες.

Πέντε ακόμη Έλληνες που πέρασαν και αυτή από τη Γάζα στην Αίγυπτο θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες επίσης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατόπιν δικών του οδηγιών η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και το Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα, διασφάλισαν συνολικά, χθες, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τον απεγκλωβισμό δεκαέξι ατόμων, Ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους, από τη Γάζα. Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, οι διπλωματικές μας Αρχές στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες.

«H κατάσταση στη Γάζα είναι φρικτή»

«Η κατάσταση στη Γάζα, μια λέξη θέλω να πω, είναι φρικτή. Σε κάποια σημεία υπάρχουν μέχρι και νεκρούς ανθρώπους πεταμένους στο δρόμο. Δεν υπήρχε βενζίνη να πας στα σύνορα, έρεπε να φτάσουμε σε ένα σημείο και μετά με τα πόδια. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί, έχουν εξαφανιστεί μέχρι και οι κονσέρβες» περιέγραψε ένας από τους Έλληνες που έφτασαν από τη Γάζα.

Κάιροειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΕλευθέριος Βενιζέλος