Ελλάδα|06.04.2019 17:45

25η Μαρτίου: Ένταση και τραυματίες στην μαθητική παρέλαση στην Καλλιθέα

Newsroom

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα για την 25η Μαρτίου.

Άτομα που είχαν παραταχθεί στο σημείο θέλησαν να φτάσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, τούς εμπόδισαν όμως αστυνομικοί των ΜΑΤ. Στη συνέχεια, στην περιοχή μετέβησαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην Καλλιθέα ήταν συγκεντρωμένα 200 άτομα, από το ΠΑΜΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες οργανώσεις. Στις Τζιτζιφιές είχαν μαζευτεί περίπου 50 άτομα, κυρίως ακροδεξιοί.

Οι περίπου 50 ακροδεξιοί και προσπάθησαν να κινηθούν έως την πλατεία της Καλλιθέας, όπου θα γινόταν η παρέλαση, με σκοπό να επιτεθούν στους αριστεριστές συγκεντρωμένους.

Ωστόσο η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή και είχε δημιουργηθεί αστυνομικός φραγμός. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεοναζί που θέλησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια κι εκείνοι «απάντησαν» ρίχνοντάς τους μολότοφ!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα ενώ έχουν γίνει 12 προσαγωγές.

Επεισόδια έγιναν και στα Άνω Λιόσια. Πιο συγκεκριμένα, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή φωτογραφιών: kallitheaonline.gr

παρέλασηΚαλλιθέα25η Μαρτίουεπεισόδια