Ελλάδα|04.11.2023 09:32

Λάρισα: Απατεώνας προσποιήθηκε τον «τεχνικό της ΔΕΗ» και απέσπασε από ηλικιωμένη 50.000 ευρώ, 20 χρυσές λίρες και χρυσαφικά

Newsroom

Απατεώνας που προσποιήθηκε τεχνικό της ΔΕΗ έκλεψε ολόκληρη περιουσία από μια 80χρονη από τη Λάρισα. Δεσμίδες μετρητών με περίπου 50.000 ευρώ, 20 χρυσές λίρες και χρυσαφικά, πολύ μεγάλης αξίας έκαναν φτερά όταν του άνοιξε την πόρτα.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής όταν η ηλικιωμένη άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός της σε έναν υποτιθέμενο υπάλληλο της ΔΕΗ ο οποίος διαπίστωσε ότι ο μετρητής, «χρεώνει περισσότερο» από όσα πρέπει.

Ο δήθεν τεχνικός ζήτησε από την 80χρονη να τοποθετήσει στο κρεβάτι ό,τι «ασημικό» είχε προκειμένου να μην καταστραφεί από τον υποτιθέμενο έλεγχο και… ενδεχόμενη έκρηξη στο δίκτυο ρεύματος στο διαμέρισμα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δυστυχώς πίστεψε τον απατεώνα και από την ντουλάπα όπου έκρυβε τις δεσμίδες με τα μετρητά, τις ανέσυρε και άφησε στο κρεβάτι περί τις 50.000 ευρώ, όπως επίσης εμφάνισε 20 χρυσές λίρες, αλλά και χρυσαφικά ανεκτίμητης αξίας.

Ο απατεώνας ζήτησε από την ηλικιωμένη να σκεπάσει χρήματα και χρυσαφικά με μια κουβέρτα προκειμένου να μην καταστραφούν και παράλληλα της ζήτησε να μεταβεί στην κουζίνα και να θέσει σε λειτουργία την ηλεκτρική κουζίνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν… λειτουργούν οι εστίες.

Η 80χρονη ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του απατεώνα, ο οποίος έφυγε από το διαμέρισμα κατά πολύ πλουσιότερος, με την ηλικιωμένη να διαπιστώνει εκ των υστέρων την απάτη σε βάρος της.

Η ίδια κατήγγειλε την απάτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

ΔΕΗειδήσεις τώραηλικιωμένηΛάρισααπατεώνες