Ελλάδα|06.11.2023 17:52
Υπό έλεγχο η φωτιά σε πευκοδάσος στο Πήλιο - Τι λέει στο ethnos.gr ο δήμαρχος για το μέτωπο
NewsroomΥπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Νότιο Πήλιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος, Μιχάλης Μιτζικός, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.
Παράλληλα, μηχανήματα του δήμου ανοίγουν ζώνες ασφαλείας, προκειμένου να επέμβουν ευκολότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Αν και κάποια στιγμή οι φλόγες φάνηκε ότι θα απειλούσαν κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο δάσος του Κατηγιώργη, τελικά ο κίνδυνος αυτός αποφεύχθηκε.
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 2:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και έκαψε πευκοδάσος και έκταση με πουρνάρια.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Διαβάστε ακόμη
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη