Ελλάδα|08.11.2023 11:37

Ασπρόπυργος: «Βροχή» οι καταγγελίες των γονέων για τον γυμναστή - «Με γαργαλάει στην κοιλιά και ήθελε να μου πιάσει τα γεννητικά όργανα» είπε παιδί στη μητέρα του

Newsroom

Σαν καταιγίδα έπεσαν οι καταγγελίες γονέων κατά του 30χρονου γυμναστή Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών.

«Είχαμε πολλά παράπονα πως τα γαργαλούσε και τα έβαζε μέσα στην τάξη», είπε στον ΑΝΤ1 ένας πατέρας, εξηγώντας πως, μόλις χθες γνώρισε τον γυμναστή, ο οποίος και του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν κάνει καταγγελία στην αστυνομία, αλλά δεν είναι επίσημο», σημείωσε.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών στο ίδιο σχολείο, τρία εκ των οποίων έχουν τον εν λόγω γυμναστή, ρώτησε τα παιδιά της αν ισχύουν τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα κι εκείνα της απάντησαν θετικά.  «Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα έπιασα τα παιδιά μου και τα ρώτησα τι ακριβώς γίνεται στην τάξη στη γυμναστική. Οι δύο μου είπαν πως τους γαργαλάει κι ο τρίτος μου είπε πως ‘’εμένα με γαργαλάει στην κοιλιά και ήθελε να μου πιάσει τα γεννητικά όργανα κι εγώ δεν τον άφησα’’».

Η ίδια πάντως, δεν απευθύνθηκε στην Αστυνομία, αλλά στον Σύλλογο Γονέων και τον διευθυντή του σχολείου.

«Στο σχολείο δεν είχαν καταλάβει τίποτα, γιατί τους είχε μέσα στην αίθουσα, δεν έκαναν έξω και τους έβαζε να γαργαλιούνται μεταξύ τους».

Τι είπε ο πατέρας του γυμναστή

Ο πατέρας του 30χρονου γυμναστή μίλησε στο Mega, λέγοντας ότι ο γιος του έχει σύνδρομο Άσπεργκερ και γι’ αυτό «δημιουργήθηκε το πρόβλημα γιατί νομίζει και εκείνος ότι είναι παιδί ακόμα».

Όπως λέει ο πατέρας του γυμναστή, σε συζήτηση που είχαν του είπε ότι έχει φιλική σχέση με τους μαθητές και ότι απλά «αστειευόταν με τα παιδάκια».

«Με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής ότι το παιδί το έχουν πιάσει και είναι στο αστυνομικό τμήμα. Το παιδί μου, ο (…), δεν είναι επειδή είναι παιδί μου, αλλά έχει το σύνδρομο του Άσπεργκερ. Είναι ένα παιδάκι, η ηλικία του δεν συνάδει με την ηλικία που είναι, δηλαδή είναι πολύ πιο μικρός είναι ουσιαστικά. Αυτό του δημιούργησε αυτή την στιγμή αυτό το μέγιστο πρόβλημα, γιατί νομίζει ότι είναι παιδάκι ακόμα και μπορεί με τα παιδιά να υπάρχει μία επαφή του είδους ότι τα πλησιάζουμε τα παιδιά, του λέω: “πρόσεχε αγάπη μου, πρόσεχε σε παρακαλώ», “μπαμπά”, μου λέει, “είμαστε φίλοι με τα παιδιά”».

«Τα γαργάλαγε, λέει, τα παιδιά, όχι όμως πονηρά. Μου λέει: «μπαμπά τι είναι αυτά που λένε; Αστειεύομαι με τα παιδάκια» μου λέει, «είναι παιδάκια, πήγα να τα προσεγγίσω» δηλαδή ο (…) πάντα έλεγε ότι: «θέλω να διδάξω στους νέους το ήθος». Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό το πράγμα που έχει γίνει. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το πράγμα που έχει γίνει στον (…)».

«Ο (…) είναι ένα παιδί μάλαμα, όχι επειδή είναι γιος μου, προς Θεού. Όλος ο κόσμος έχει να το πει αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερο παιδί. Είχε σπουδάσει ειδική αγωγή το παιδί με παιδιά για να βοηθήσει γιατί νιώθει και αυτός το ίδιο και θέλει να βοηθήσει την κατάσταση αυτή. Μάλιστα τώρα που του λέω: «δεν θα ξαναπάς στο σχολείο αυτό» μου λέει: «γιατί μπαμπά; Η φυγή είναι καλύτερη;». Το διαχειρίζεται αλλά φοβάμαι», κατέληξε.

Ποινική δίωξη στον γυμναστή

Σημειώνεται πως εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

δημοτικό σχολείοειδήσεις τώραγυμναστικήασέλγειαΑσπρόπυργος