Ελλάδα|10.11.2023 13:11

Μάλεμε: Εικόνες από το μοιραίο μονοκινητήριο αεροσκάφος - Τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους, στη θαλάσσια περιοχή στο Μάλεμε Χανίων. Στο σημείο όπου έχουν εκβραστεί τα συντρίμμια του βρίσκονται εμπειρογνώμονες αεροπορικών ατυχημάτων.

Οι δύο επιβαίνοντες πιλότος του μοιραίου μονοκινητήριου και πρόεδρος της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Πάντος και ο συνεπιβάτης του Κώστας Καραμπίνης βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους και ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από ιδιώτες δύτες ναυαγοσώστες.

Το άδειο κουφάρι του αεροσκάφους δημοσίευσε το neakriti.gr.

«Ενδεχομένως ο πιλότος να έχασε τον προσανατολισμό του [...] ο λόγος που εντοπίστηκε άμεσα το αεροσκάφος ήταν ένα φως που παρέμεινε αναμμένο μετά από την πρόσκρουση», δήλωσε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων, Παναγιώτης Τζαράκης.

Λάθος ο σχεδιασμός της πτήσης

Για τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις μίλησε στην ΕΡΤ ο εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, Παντελής Φραγκούλης, εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.

Όπως είπε, το αεροπλάνο είχε υποβάλλει άλλο σχέδιο πτήσης. Όσον για το τι συνέβη υποστήριξε ότι φαίνεται ότι υπήρξε λάθος σχεδιασμός.

«Τα αεροπλάνα αυτά πετούν μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το αεροπλάνο έφτασε στα Χανιά, ήταν ήδη νύχτα. Συνεπώς, είναι ένας κακός σχεδιασμός» είπε προσθέτοντας ότι όταν τα μονοκινητήρια αεροπλάνα όπως αυτό που κατέπεσε όταν πετούν πάνω από θάλασσα οι χειριστές τους πρέπει να φορούν σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ατομικό σωσίβιο.

Για την μοιραία πτήση να σημειωθεί ότι ο πιλότος έκανε έναν κύκλο πάνω από το αεροδρόμιο του Μάλεμε, προσπάθησε να προσεγγίσει ξανά, έφυγε από το σημείο και όπως αποκάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες που περπατούσαν εκείνη την ώρα στην παραλία κατέπεσε στο συγκεκριμένο σημείο.

ειδήσεις τώρανεκροίΚρήτηΧανιά