Ελλάδα|15.11.2023 17:31

Οδύνη και οργή στην κηδεία του 17χρονου Χρήστου που πέθανε από αστυνομικά πυρά στη Βοιωτία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 17χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός μετά από σφαίρα που δέχθηκε από αστυνομικό στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Τη σορό του ανήλικου συνόδευσαν στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλίαρτο, μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή που έπαιζε μουσική και πολλά μηχανάκια. Στην κηδεία έδωσαν τον «παρών» και όλοι οι συμμαθητές τους, ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λουλούδια.

Συντετριμμένα ήταν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου Χρήστου, με τον αδελφό του, που ήταν συνοδηγός στο αμάξι να λιποθυμά.

Να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο του ναού, αναρτήθηκαν πανό με συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η στιγμή της καταδίωξης του 17χρονου από τους αστυνομικούς

Οι στιγμές χάους που ακολούθησαν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από αστυνομικό στη Βοιωτία καταγράφονται σε βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο Alpha, φαίνονται δύο αμάξια να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ακούγονται κόρνες και κάποιος φωνάζει «Πίσω, πίσω. Σταμάτα ρε».

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας ήχος από χτύπημα σε παρμπρίζ και έπειτα ακούγεται ο πυροβολισμός που τραυμάτισε θανάσιμα τον ανήλικο οδηγό.

«Όχι θεέ μου δεν μπορώ. Γιατί;» λέει κάποιος με άλλον να φωνάζει «Τον πυροβόλησε αυτός» και στρεφόμενος προφανώς στον αστυνομικό,  να τον ρωτά «Τι σου έκανε και τον πυροβόλησες;».

«Γιατί θεέ μου, γιατί; Τι έκανα, τι έκανα;», λέει μια φωνή στο βάθος που πιθανώς να ανήκει στον 41χρονο κατηγορούμενο, με άλλον να απάντα «Γιατί το κάνατε; 17χρονών» και να ζητά να καλέσουν το ασθενοφόρο.

Ο διάλογος συνεχίζεται με κάποιον από την παρέα του 17χρονου να ρωτά τον αστυνομικό ξανά «γιατί τον πυροβόλησες;» και μια φωνή που ίσως ανήκει στον κατηγορούμενο να ρωτά «γιατί το αμάξι δεν σταμάτησε». 

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Το πρωί της Τρίτης ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ότι το θύμα φέρει διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα, ότι η βολίδα συνεχίζει αριστερά στην τραχηλική χώρα και κατέληξε με καθοδική πορεία στον θώρακα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι το θύμα έχει δεχθεί τη σφαίρα από κοντινή απόσταση, ενώ έχει διαπιστώσει και εκδορές από τριβή στο πρόσωπο κάτι που μπορεί να εξηγείται από την πτώση του παιδιού του παιδιού στο έδαφος όταν έχασε τη ζωή του.

κηδείαΒοιωτίαρομάειδήσεις τώρααστυνομικός