Ελλάδα|20.11.2023 11:49

Για να σώσουν τα χωράφια τους προσλαμβάνουν σεκιούριτι και κάνουν περιπολίες: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί στην Αχαΐα

Newsroom

Απεγνωσμένοι οι ελαιοπαραγωγοί και οι ιδιοκτήτες ελαιουργείων, με τα κρούσματα κλοπών να αυξάνουν συνεχώς. Στην Αχαΐα έχουν φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να επιστρατεύουν εταιρείες security, να προσλαμβάνουν φύλακες και να κάνουν περιπολίες οπλισμένοι!

Οι συμμορίες κόβουν τα φορτωμένα κλαδιά ή ακόμη και ολόκληρα τα δέντρα.

Ειδικότερα, στην Ωλενία της Αχαΐας παρατηρήθηκαν ήδη οι πρώτες κλοπές. Τρία άτομα τα οποία μπήκαν σε χωράφια της Αχαΐας, περισυνέλλεξαν σχεδόν έναν τόνο καρπό, τον οποίο πούλησαν σε ελαιοτριβεία σε Χαϊκάλι και Ελαιοχώρι Αχαΐας για περίπου 11.000 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι τρεις συνελήφθησαν και αναμένεται να απολογηθούν.

Επικεφαλής της συμμορίας κάτοικος της περιοχής

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επικεφαλής ήταν ένας 35χρονος Έλληνας, κάτοικος της περιοχής, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη του «συνεργείου» πέντε αλλοδαποί εργάτες.

Οι δύο συλληφθέντες Έλληνες υποστήριξαν πως πληρώθηκαν μεροκάματο. Ο 35χρονος φέρετε να είπε ότι ήταν θύμα και κατ’ εντολή τρίτου προσώπου πήγε να μαζέψει τις ελιές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπής.

χωράφιειδήσεις τώρασυμμορίαελιές