Ελλάδα|22.11.2023 09:07

Εξάρχεια: Πώς εντόπισε η ΕΛΑΣ τον επίδοξο βιαστή - «Ακούσαμε φωνές και ουρλιαχτά», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Newsroom

Στα χεριά της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 23χρονος, συριακής καταγωγής, επίδοξος βιαστής που αποπειράθηκε να βιάσει τουλάχιστον δύο γυναίκες και ένα 13χρονο παιδί στα Εξάρχεια.

Χάρη στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τις περιγραφές που έδωσαν τα θύματα, καθώς και οι αυτόπτες μάρτυρες, ταυτοποιήθηκε άμεσα και σε εκτεταμένους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος και συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.

Όπως έγινε γνωστό και στο παρελθόν, στον Άλιμο, είναι αποπειραθεί να βιάσει μια γυναίκα και είχε προφυλακιστεί και καταδικαστεί. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο, αφού εξέτισε την ποινή του και άρχισε πάλι από την Πέμπτη έως και το Σάββατο να επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες.

«Ενώ βλέπεις κλούβες, δεν υπάρχουν πεζές περιπολίες της αστυνομίας»

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και κάτοικος Εξαρχείων μίλησε στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος τονίζοντας πως προκαλεί εντύπωση πως ο επίδοξος βιαστής χτυπούσε με άνεση, μέρα μεσημέρι στην περιοχή, ενώ είναι αυξημένη η αστυνόμευση στα Εξάρχεια, αναδεικνύοντας το πρόβλημα πως δεν υπάρχουν περιπολίες καθώς είναι υποστελεχωμένη η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ευτυχώς υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα, ωστόσο εντυπωσιάζει το γεγονός πως ενώ υπάρχει πολύ ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε ορισμένα σημεία, να γίνονται αυτές οι επιθέσεις. Ενώ βλέπεις κλούβες, δεν υπάρχουν πεζές περιπολίες. Επίσης, τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα. Τώρα γίνεται μια προσπάθεια να μεταφερθούν αστυνομικοί από τα υψηλά πρόσωπα στα αστυνομικά τμήματα. Εγώ που δεν φοβάμαι να περπατώ στο κέντρο της Αθήνας και είμαι άνδρας, στην πρόσφατη προεκλογικής εκστρατείας που αναγκαζόμουν να βγαίνω σε κάποιες γειτονιές κυρίως κάτω από την Πατησίων, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, αργά το βράδυ τρόμαζα που περπάταγα. Έβλεπες πράγματα που είναι πολύ τρομακτικά, όπως ναρκωτικά στην πλατεία Βάθης. Μια ανασφάλεια».  

Τρεις επιθέσεις σε 18 ώρες

Σημειώνεται πως ο δράστης προχώρησε σε τρεις επιθέσεις κατά γυναικών μέσα σε 18 ώρες. Η πρώτη έγινε σε βάρος της 13χρονης στις 19 Νοεμβρίου στις 14:00 το μεσημέρι. Ένας περαστικός κατάφερε να σώσει το ανήλικο κορίτσι.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 7:20 και στις 7:30 το πρωί επιτέθηκε σε ακόμα δύο γυναίκες οι οποίες κατάφεραν να ξεφύγουν από τα χέρια του βάζοντας τις φωνές.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Δεν είχε χτυπήσει το κορίτσι, ευτυχώς δεν είχε χτυπήσει και απλά ήταν πολύ ταραγμένη και προσπαθήσαμε να την συνεφέρουμε» αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ.

«Ακούσαμε κάτι φωνές και ουρλιαχτά. Βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε κάποιον που ήταν πάνω σε μία κοπελίτσα μικρή. Αυθόρμητα μου βγήκε μία φωνή, έβαλα τις φωνές και αυτός φοβήθηκε» περιγράφει άλλος μάρτυρας.

Όλα τα θύματα κατήγγειλαν τα γεγονότα στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων που διενεργεί την έρευνα, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα ύπαρξης τέταρτου ή και περισσότερων θυμάτων, που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες.

Εξάρχειααπόπειρα βιασμούΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραβιασμός