Ελλάδα|22.11.2023 23:00

Ρόδος: Ζημιές και πλημμύρες από την κακοκαιρία - Δείτε εικόνες από τις καταστροφές

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος (rodiaki.gr)
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος (rodiaki.gr)
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος (rodiaki.gr)
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος (rodiaki.gr)
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος (rodiaki.gr)

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η Ρόδος από τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11), με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Ο κόμβος Αρχαγγέλου, πλημμύρισε από την ισχυρή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στον οικισμό να είναι ιδιαίτερα δύσκολη ενώ, σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στην πόλη της Ρόδου. Και στο Ασκληπιείο, όμως, στο οδικό δίκτυο μεταξύ των χωριών Σιάννα και Έμπωνα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr.

Προβλήματα και στο λιμάνι εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, δεν κατάφερε να προσδέσει με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού το Blue Star Patmos, που μετέφερε 288 επιβάτες. Αγκυροβόλησε υποχρεωτικά στον κόλπο Ιξιάς.

Και ένα 25χρονος, όμως, εγκατέλειψε την τελευταία στιγμή το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου, στη διαδρομή από Δαματριά προς Πεταλούδες, όταν κατάλαβε ότι το ποτάμι τον παρέσυρε. Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στην προσπάθεια του οδηγού να διασχίσει το σημείο, το όχημά του έσβησε και άρχισε να παρασύρεται από τον ορμητικό χείμαρρο. Ο οδηγός άνοιξε έντρομος την πόρτα του οχήματός του και το εγκατέλειψε καταφέρνοντας να περάσει απέναντι. Εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος οδηγούσε όχημα 4x4 που τον βοήθησε στην προσπάθεια ρημούλκησης του οχήματός του. Ωστόσο, η στάθμη του νερού είχε ήδη ανέβει επικίνδυνα και οι δύο τους εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ρόδοςκακοκαιρίαειδήσεις τώραπλημμύρεςακραία καιρικά φαινόμενακατολισθήσεις