Ελλάδα|25.11.2023 13:15

Δικηγόροι ζητούν την καρατόμηση Τσακλόγλου - «Προσβάλλει το κράτος Δικαίου, να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός

Newsroom

Την παραίτησή του υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου ζητούν οι δικηγόροι με αφορμή την προτροπή που έκανε ο υφυπουργός να πιάσουν δουλειά ως ντελιβεράδες, αν η αμοιβή του δικηγόρου είναι μικρότερη. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας, κρατώντας πανό με σύνθημα «αλαζόνα παραιτήσου».

Η ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 25.11.2023 στην Αθήνα, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες επιχείρησε να προσβάλει και απαξιώσει το δικηγορικό σώμα. 

Ο αλαζών, καιροσκόπος και διανομέας αθλιοτήτων της εξουσίας υφυπουργός, με τη συμπεριφορά του αυτή προσβάλλει ευθέως το Κράτος Δικαίου, αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα του οποίου αποτελούν οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Προσβάλλει και υποτιμά τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία απονομής της. Προσβάλλει όλους τους νέους επιστήμονες που έχουν αφιερώσει χρόνο και έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει πάραυτα»,

Τι είπε ο Πάνος Τσακλόγλου 

Όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», ο Πάνος Τσακλόγλου απάντησε για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς». Και συνέχισε «να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς, ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…» είπε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, απάντησε ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε.

ασφαλιστικό νομοσχέδιοΠάνος Τσακλόγλουειδήσεις τώραδικηγόροι