• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα τηςΧαλάνδρι: Ξήλωσαν κορδέλες για να παρκάρουν κοντά σε ποτάμι με κίνδυνο υπερχείλισηςΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η «Byron» τις επόμενες ώρες - Έως πότε τα έντονα φαινόμεναΚακοκαιρία Byron: Ποιες περιοχές τίθενται σε κατάσταση «Red Code» - Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας
δημοφιλές τώρα: Καποδίστριας: Παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη και ειδική βράβευση για τον Γιάννη Σμαραγδή
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.11.2023 09:41
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ζητώ συγγνώμη για τη δήλωση Τσακλόγλου

Γεωργιάδης: Το επίδομα μητρότητας θα ισχύει αναδρομικά - «Συγγνώμη» για την «ατυχέστατη» δήλωση Τσακλόγλου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Άδωνις Γεωργιάδης (XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
Άδωνις Γεωργιάδης (XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

«Είμαι περήφανος που με το νομοσχέδιο αυτό θα μπορώ να λήγω μία αδικία πολλών ετών, τη διαφορά στο επίδομα μητρότητας μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων. Ήταν μία προεκλογική δέσμευση, την οποία έδωσε στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την εκπληρώνουμε σήμερα και καλύτερα απ' ότι την είχαμε υποσχεθεί. Από 24/9 θα ισχύει αναδρομικά το επίδομα μητρότητας», τόνισε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφερόμενος στη δήλωση Τσακλόγλου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έκανε λόγο για λάθος και ζήτησε «συγγνώμη» από τους δικηγόρους.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πως δεν θα γίνεται «καμία παρακράτηση στη σύνταξη αναπηρίας», καθώς και «σε κάποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως π.χ. τους αγρότες».«Το νομοσχέδιο αυτό έχει πάρα πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 25.11.2023 09:21 
Οζγκιούρ για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: Απ’ όταν βγήκε ο Κασσελάκης βυθιστήκαμε στην εσωστρέφεια και άλλαξε η χάραξη πολιτικών

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το 6% εισφορά υπέρ υγείας είναι μία ρύθμιση που γενικεύτηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του.« Είναι μία ρύθμιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει το δικό μου πεντάευρω για το εισιτήριο σε νοσοκομείο. Πρόκειται περί μίας κοροϊδίας της αριστεράς, για να αποδειχθεί για άλλη μία φορά πώς αυτοί οι άνθρωποι που αποκαλούνται ευαίσθητοι και αριστεροί, απλώς κορόϊδευαν την κοινωνία». 

Με αφορμή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «από τη ρύθμιση αυτή ο εργαζόμενος συνταξιούχος θα έχει όφελος 2.200 ευρώ το χρόνο», τονίζοντας ότι τα ένσημα που πληρώνει ένας εργαζόμενος συνταξιούχος θα αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης. «Όταν λήξεις και τη νέα σου δουλειά, θα αυξηθεί η σύνταξη που λαμβάνεις», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είμαι σε επαφή με τον κ. Χατζηδάκη και θα υπάρξει ρητή εξαίρεση των εργαζόμενων συνταξιούχων από το τεκμαρτό εισόδημα», πρόσθεσε.

Ζητώ συγγνώμη για τη δήλωση Τσακλόγλου

Πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου, που σχολίασε πως οι δικηγόροι θα μπορούσαν να γίνουν και ντελιβεράδες, λέγοντας πως «έχει υπάρξει μία μεγάλη, δίκαιη αντίδραση του δικηγορικού κόσμου για μία ατυχεστάτη, πολύ λανθασμένη δήλωση του κ. Τσακλόγλου. Θέλω ως υπουργός Εργασίας, να ζητήσω συγγνώμη απ' όλους τους δικηγόρους της χώρας και τους λέω, σε καμία περίπτωση, αυτό, εν είδει, τηλεοπτικής ελαφρότητας, ελέχθη εκείνη την ώρα. Αυτή η δήλωση, δεν εκφράζει ούτε το υπουργείο Εργασίας, ούτε την κυβέρνηση, ούτε και τον κ. Τσακλόγλου. 100% έχει άδικο στον τρόπο που το εξέφρασε ο κ. Τσακλόγλου».

«Δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης», πρόσθεσε.Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν κατά 15.000» , ενώ για τους εποχικούς εργαζόμενους «θεσπίζουμε να μπορεί να δουλεύει έως τρεις ημέρες την εβδομάδα χωρίς να χάνεται το εποχικό επίδομα».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της

Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους

Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες

Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • επίδομα μητρότητας
  • Πάνος Τσακλόγλου
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr