Ελλάδα|27.11.2023 16:32
Αυτά είναι τα τρία λάθη που επαναλαμβάνονται στην τηλεόραση - Το... μάθημα Μπαμπινιώτη
NewsroomΟ καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης αποκαλύπτει τα τρία λάθη που επαναλαμβάνονται στην τηλεόραση. Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανάρτηση πρόκειται για «λάθη που επαναλαμβάνονται και μπορούν να διορθωθούν».
Τα τρία λάθη
- «Οι επενδύσεις θα έχουν θετικές επιπτώσεις...». Ήθελε να πει «οι επενδύσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα». Όχι, επιπτώσεις κι από επενδύσεις που τις ψάχνουμε... Οι επιπτώσεις έχουν αρνητική σημασία.
- «Τού παράσχεται ιατρική βοήθεια». Θέλει να πει: τού παρέχεται τού δύστυχου και ευχόμαστε να παράσχει και σε μάς ανάλογη γλωσσική κατανόηση!
- Ξανά-μανά τρεισήμισι (δισεκατομμύρια) τηλεοπτικά. Τριάμισι (δισεκατομμύρια) αν είστε Χριστιανοί! Είναι ουδέτερο.
Διαβάστε ακόμη
- Δραματικό βίντεο από το ναυάγιο στην Κερύνεια: Καρέ καρέ η μάχη των επιβατών μετά την ανατροπή του σκάφους
- Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Ήταν μαχαιρωμένο πάνω από 10 φορές
- Τέλος εποχής: Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική Αργεντινής
- «Μπλόκο» σε ChatGPT, Roblox και Reddit: Εντάσσονται στο αυστηρότερο ρυθμιστικό καθεστώς της ΕΕ