Ελλάδα|27.11.2023 19:34

Στη Σαλαμίνα συνελήφθη ο ιερέας που κακοποιούσε 12χρονο παιδί - Στο «μικροσκόπιο» ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του

Newsroom

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο «φως» για τον παλαιοημερολογίτη ιερέα που συνελήφθη κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου παιδιού, στη Σαλαμίνα. Όπως έγινε γνωστό, τον 68χρονο κατήγγειλε ο γιος ενός φίλου του.

Ο άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής (26/11) στη Σαλαμίνα. Πρόκειται για αυτόκλητο παλαιοημερολογίτη ιερέα, διωκόμενο με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση, σε ανήλικο κάτω των 12 ετών.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει δικογραφίας και καταγγελίας που είχε γίνει τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία από τον Ιανουάριο έως τον Ιουνίου αυτού του έτους, ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του ανήλικου.

Κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει να είναι οικείος του πατέρα του ανήλικου, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στην οικία του αγοριού και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων του, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο ανήλικος είπε στους γονείς του όσα συνέβαιναν και εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία στις Αρχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στον χώρο που «ιερουργούσε» στην περιοχή Γυάλα Σαλαμίνας, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 68χρονος είχε συλληφθεί και το 2018 με τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος και πάλι ανηλίκου αγοριού και γι’ αυτή την περίπτωση εκκρεμεί η απόφαση του Εφετείου. Ο συλληφθείς έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή, την Τετάρτη.

κακοποίησηασέλγειαιερέαςσεξουαλική κακοποίησηειδήσεις τώραΣαλαμίνα