Ελλάδα|29.11.2023 15:20

Τη νύχτα σε ξύλινο σπιτάκι πέρασε ο 81χρονος μετά την έξωση στη Χαλκιδική - Δεν εγκαταλείπει το σπίτι της η οικογένειά του

Newsroom

Σε ένα ξύλινο σπιτάκι ζει ο 81χρονος Θεόφιλος Τζουχουνίδης στον οποίο έκαναν έξωση από το σπίτι του στη Νέα Φλογητά, στη Χαλκιδική.

Ο δήμος δέχτηκε να τοποθετήσει το σπιτάκι αυτό έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου, στο οποίο ο κ. Θεόφιλος θα περάσει το επόμενο διάστημα, εμμένοντας στη θέση του ότι δεν φεύγει από την περιουσία του.

Μάλιστα, οι γείτονές του έβγαλαν προσωρινά κάποια μικροέπιπλα και έναν καναπέ για να κοιμάται, ενώ είναι δίπλα του μέρα – νύχτα, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Το επόμενο δικαστήριο επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο. 

Όπως κατήγγειλε ηλικιωμένος, αν και η δικαστική απόφαση ορίζει ότι μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να γίνει το δικαστήριο, τους μάζεψαν τα υπάρχοντα  άρον άρον και τους έβγαλαν στον δρόμο. «Δεν έχω πού να πάω και πού να μείνω. Θα περιμένω εδώ έξω», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο halkidikipolitiki. 

Το χρονικό 

Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund τον περασμένο Δεκέμβριο για τιμή υποπολλαπλάσια της αξίας του, αν και η οικογένεια, όπως υποστηρίζει είχε καταβάλει πάνω από το μισό του κεφαλαίου του δανείου.

Η πρώτη έξωση έγινε στις 4 Μαΐου. Ο ηλικιωμένος έμεινε στο μπαλκόνι του σπιτιού για 56 ημέρες, ώσπου κέρδισε με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή που ακύρωνε τη διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό.

Στο πλευρό του έχουν βρεθεί οι γείτονες του. 

ειδήσεις τώραέξωσηΧαλκιδική