Ελλάδα|29.11.2023 22:43

«Βγήκε μέσα από το χωράφι και με χτύπησε στο δεξί φτερό»: Μαρτυρίες οδηγών που έχουν εμπλακεί σε τροχαίο με ζώα στους ελληνικούς δρόμους

Newsroom

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ο 39χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με αγελάδα στη Μύκονο. Ωστόσο, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ζώα που  κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς επίβλεψη και προκαλούν τροχαία.

«Οκτώ η ώρα το βράδυ στη διασταύρωση Σκλίβανης-Ιωαννίνων βγήκε μία αγελάδα μέσα από το χωράφι και με χτύπησε στο δεξί φτερό και ευτυχώς τα κέρατά της δεν περάσανε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γιατί θα σκότωνε και τη γυναίκα μου και την κόρη μου που καθόταν πίσω», κατήγγειλε, μιλώντας στο MEGA o Γιώργος Μπάλης, οδηγός που είχε στο παρελθόν συγκρουστεί με ζώο. 

«Βγήκε μέσα από το χωράφι και μας χτύπησε, μας εμβόλισε. Την επόμενη μέρα βρήκα τον ιδιοκτήτη στο ίδιο σημείο με τις αγελάδες, κάλεσα στο 100», πρόσθεσε.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό φαίνεται μια αγελάδα να ξεπροβάλλει μέσα από τα σκοτάδια και να αρχίζει να διασχίζει τον δρόμο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα και πρόλαβε να αντιδράσει.

«Είναι ένα μοναστήρι εκεί πέρα και απέναντι από το μοναστήρι υπάρχει ένας στάβλος και εκεί πέρα υπάρχουν κάποια βοοειδή. Κάποιος κύριος ο οποίος είναι ο δεσπότης αυτών των ζώων, αυτά δεν είναι αδέσποτα, τα έχει παραμελημένα, αφημένα και έχουν κινήσει διαδικασίες».

Σε άλλο βίντεο που κατέγραψε κάτοικος του Ρεθύμνου φαίνεται ένα ολόκληρο κοπάδι με αγελάδες να περπατάει χωρίς τον ιδιοκτήτη μέσα στη μέση του δρόμου.

«Η ώρα 10:10 το βράδυ φεύγω από το σπίτι και κοιτάξτε εδώ πέρα μέσα στο δρόμο. Εδώ είναι τα μοσχάρια στη μέση του δρόμου. Κοιτάξτε εδώ, θα σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο».

Μύκονοςαγελάδεςειδήσεις τώρατροχαίο