Ελλάδα|27.03.2019 12:35

Το «ευχαριστώ» και το «κατηγορώ» της κόρης της 90χρονης με τα τερλίκια (vid)

Newsroom

Για το κύμα αλληλεγγύης των Ελλήνων από όλα τα σημεία του πλανήτη, μίλησε στην κάμερα του Open TV, η Ιουλία, η κόρη της 90χρονης γιαγιάς που συνελήφθη επειδή πουλούσε αυτοσχέδια μάλινα υποδήματα, τα επωνομαζόμενα τερλίκια σε λαϊκή στη Θεσσαλονίκη, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 200€.

«Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Από όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό, από την Αυστραλία, από τη Γερμανία, από τη Νορβηγία. Σας αγαπάω πολύ» λέει με δάκρυα στα μάτια η κα Ιουλία, για την συμπαράσταση του κόσμου, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της, η οποία έφτιαχνε και την ώρα του ρεπορτάζ τα τερλίκια της.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην 90χρονη, η κυρία Ιουλία είπε: «Είδα το πρόστιμο μέσα σε κάτι χαρτιά από το τμήμα και δεν ήξερα τι είναι. Το λέω στη μαμά μου και μου είπε: «Ούτε ένα δεν πούλησα και μου έβαλαν και 200€ πρόστιμο;»

Για το πώς ένιωσε όταν την είδε στο τμήμα είπε: «Πρώτη φορά που μπήκα και είδα τι της έκαναν, ήταν παγωμένη. Τι έκανα έλεγε;  Ο αστυνομικός μου είπε ότι δεν θα την έπαιρνα σπίτι. Θα την κρατήσουμε, θα βγάλουμε αποτυπώματα, μου είπε και μετά την πήγαν στο Μέγαρο. Ρώτησα τον αστυνομικό. Ήταν καταγγελία; Όχι, μου είπε, ήταν εντολή από πάνω να τους πιάσουμε όλους (σ.σ.: το παρεμπόριο)».

τερλίκια90χρονη γιαγιάΑμπελόκηποι Θεσσαλονίκης