Ελλάδα|04.12.2023 08:04

Απεργία Ταξί: Τραβούν χειρόφρενο από σήμερα οι οδηγοί - Τι ισχύει για την Αθήνα

Newsroom

Δύο 48ωρες πανελλαδικές απεργίες από σήμερα έως και τις 6 Δεκεμβρίου έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α) με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από σήμερα Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας. «Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Χωρίς ταξί η Αθήνα 5 και 6 Δεκεμβρίου

Ωστόσο, τα ταξί στην Αθήνα  σήμερα Δευτέρα (4/12) θα κυκλοφορήσουν κανονικά αφού οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής αποφάσισαν να απεργήσουν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

ταξίΣΑΤΑαπεργίαειδήσεις τώρα