Ελλάδα|10.12.2023 14:56

Κέρκυρα: 70 κρατούμενοι στις φυλακές κήρυξαν απεργία πείνας - Τα αιτήματά τους και η απάντηση τη διοίκησης

Newsroom

Απεργία πείνας έχουν κηρύξει από την περασμένη Πέμπτη 70 κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας, η πλειοψηφία των οποίων έχουν αλβανική υπηκοότητα. 

Οι κρατούμενοι διεκδικούν τη χαλάρωση των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες και η υφ΄ όρων απόλυση, αλλά και την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικού λειτουργού και μόνιμου ιατρού στις φυλακές. 

Ζητούν παρέμβαση της αλβανικής πρεσβείας

Κρατούμενος που μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ, ζήτησε την παρέμβαση της Αλβανικής Πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τι απαντά η διοίκηση των φυλακών

Πηγές της Διοίκησης των Φυλακών Κέρκυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισαν  ότι η υφ΄ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο προεδρεύει Εισαγγελέας και οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ΄ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Όσον αφορά τη στελέχωση των φυλακών υποστήριξαν ότι έχει βγει προκήρυξη στον ΑΣΕΠ  για κοινωνικό λειτουργό  και νοσηλευτές, θέσεις και πως οι θέσεις  θα πληρωθούν τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά την ιατρική κάλυψη, είπαν ότι γιατροί του ΕΣΥ επισκέπτονται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των Φυλακών, γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον για τη σχετική θέση. 

φυλακέςΚέρκυρααπεργία πείναςειδήσεις τώρα