Ελλάδα|11.12.2023 14:00

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης: Είχε γίνει και στο παρελθόν καταγγελία για τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Είχε γίνει και στο παρελθόν καταγγελία προς τον Δήμο Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, από κάτοικο της Νεοχωρούδας για επιθετική συμπεριφορά των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη και μάλιστα η καταγγέλλουσα μένει κοντά στο σπίτι του θύματος. Είχε υποστηρίξει ότι επιχείρησε να προσεγγίσει το όχημά της και βρέθηκε αντιμέτωπη με την επιθετική συμπεριφορά των σκυλιών. Για να τα απομακρύνει χρησιμοποίησε μάλιστα ένα μεγάλο ξύλο.

Αν και δεν είχαν δαγκώσει άλλη φορά τα συγκεκριμένα τσομπανόσκυλα άνθρωπο, η καταγγελία δείχνει ότι στο χωριό και ιδιαίτερα στην περιοχή του σπιτιού του θύματος, υπήρχε ανησυχία και τα ζώα κυκλοφορούσαν και στο παρελθόν ελεύθερα στο δρόμο, έστω και εν αγνοία του ιδιοκτήτη τους.

Με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο το θύμα

Κάτοικοι της Νεοχωρούδας, μιλώντας στο ethnos.gr για το θύμα, κάνουν λόγο για μία δραστήρια και καλοσυνάτη γυναίκα, η οποία είχε αναπτύξει και μία πλούσια φιλανθρωπική δράση. Η 50χρονη Ελισάβετ φέρεται να ήταν από τους συνιδρυτές του φιλανθρωπικού Συλλόγου Εθελοντών Ωραιοκάστρου «ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ» και είχε βοηθήσει με διάφορους τρόπους οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν και στην επαγγελματική της ζωή, αφού διατηρούσε εταιρεία για εξατμίσεις και καταλύτες αυτοκινήτων στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Την εταιρεία είχε κληρονομήσει από τον πατέρα της και τη διατηρούσε μόνη της.

Η 50χρονη άφησε δύο γιους, 18 και 17 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα τους τραγικού συμβάντος. Ακούγοντας τις φωνές της μητέρας τους, βγήκαν για να βοηθήσουν, αλλά ήταν ήδη αργά…

Είχε τα τσομπανόσκυλα για φύλαξη

Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr κάτοικοι της Νεοχωρούδας, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών στο παρελθόν είχε μαντρί και όταν το έκλεισε, έφερε τα τσομπανόσκυλα το σπίτι του, εντός του χωριού, για φύλαξη.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος η γυναίκα βρισκόταν εντός της αυλής της και κλάδευε τα δέντρα του σπιτιού της. Σε αυτό τη βοηθούσε ένας άντρας, ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης έκοβε κλαδιά εκτός της αυλής. Δεν αντιλήφθηκε το τραγικό συμβάν, διότι έχει προβλήματα ακοής.

Το σπίτι της 50χρονης έχει δύο πόρτες, με τη μία από αυτές να ήταν σχεδόν πάντοτε κλειδωμένη. Τη συγκεκριμένη ημέρα και λόγω των κλαδευτικών εργασιών η 50χρονη είχε ανοίξει και τη δεύτερη πόρτα και από αυτήν φαίνεται ότι μπήκαν στο σπίτι τα σκυλιά.

θάνατοςσκυλιάγυναίκαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκησκύλος