Ελλάδα|19.12.2023 20:45

Θεσσαλονίκη: 10 μήνες με αναστολή σε 60χρονο που παρακολουθούσε και απειλούσε 22χρονη

Newsroom

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε ο 60χρονος, που απειλούσε και παρακολουθούσε 22χρονη, επί δύο μήνες.

Ο δράστης δήλωσε «ερωτευμένος» με την κοπέλα και κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για απειλή με επιμονή παρακολούθηση (κατ' εξακολούθηση) και παράνομη οπλοφορία, καθώς κατά τη σύλληψή του βρέθηκε πάνω του ένα κοπίδι.

Όπως δήλωσε στο δικαστήριο η 22χρονη, γνώρισε τον κατηγορούμενο στο κατάστημα εστίασης όπου δούλευε και μιλούσε μαζί του «όπως με όλους τους θαμώνες».

Όταν παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τη δουλειά «ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στο κινητό, γράμματα, δώρα στο σπίτι», κατέθεσε. «Με παρακολουθούσε» τόνισε απευθυνόμενη στο δικαστήριο και πρόσθεσε: «Μένει ένα τετράγωνο μακριά και ήξερε πού μένω. Του εξήγησα ότι δε θέλω καμία επαφή μαζί του, αλλά δεν το σεβάστηκε, με ακολουθούσε με το αμάξι και με κυνηγούσε».

Στην απολογία του ο 60χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Καθόμουν έξω από το σπίτι της και της μιλούσα όταν την έβλεπα. Δεν την παρακολουθούσα με την έννοια της παρακολούθησης, απλώς άφηνα ένα γράμμα γιατί είμαι ερωτευμένος μαζί της».

Για τους λόγους που είχε το κοπίδι μαζί του, ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποιούσε για οικιακές δουλειές.

φυλάκισηαπειλέςκοπέλαΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα