Ελλάδα|22.12.2023 11:41

Σήμερα στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ - Οι αντιφάσεις

Newsroom

Σήμερα (22/12) αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Ο εισαγγελέας θα έχει δύσκολο έργο καθώς -τόσες μέρες μετά το συμβάν- οι ειδικοί δεν συμφωνούν για το πώς το 8χρονο Χάσκι έχασε τη ζωή του. Παράλληλα, υπάρχουν και «κενά» στη διαδικασία μετά τον θάνατό του και μέχρι τη διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής καθώς πέρασαν 36 ώρες -όπως έχει πει και ο κηδεμόνας του Όλιβερ. Το σκυλάκι, μάλιστα, είχε ήδη χειρουργηθεί από την κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, που προσπάθησε να του σώσει τη ζωή.

Στη δικογραφία, που είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί σήμερα από την ΕΛΑΣ, αναμένεται να περιλαμβάνεται και η έκθεση του πραγματογνώμονα στον οποίο εστάλησαν οι φωτογραφίες από τη νεκροψία - νεκροτομή.

Οι Αρχές δεν «βλέπουν» ανθρώπινο παράγοντα - Μαρτυρίες και στοιχεία δείχνουν το αντίθετο

Οι Αρχές, μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταλήξει σε ύποπτο και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έγινε από τις φωτογραφίες δεν «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα. Ωστόσο, οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, τόσο της Κλεονίκης Τόλα που κατηγορηματικά έκανε λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι, όσο και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία, καταθέσεις και ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν παραδοθεί στην αστυνομία «δείχνουν» άνθρωπο ως δράστη.

Η δικηγόρος των Φιλοζωικών Οργανώσεων, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για πλημμέλειες από τις Αρχές.

«Η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε.

δικογραφίακακοποίηση ζώωνειδήσεις τώρανεκροψίαΧάσκι