Ελλάδα|23.12.2023 14:16

Καλύβια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 16χρονο - Έλαβε προθεσμία να απολογηθεί

Newsroom

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε στον 16χρονο ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του με μαχαίρι, στα Καλύβια. Ο ανήλικος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Έτσι, θα βρεθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την Τετάρτη(27/12). Ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου. Εκεί, του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής τον πατέρα του.

«Δεν άντεξα»

Νωρίτερα ήρθαν στο φως πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία του 71χρονου από τον 16χρονο γιο του, στα Καλύβια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 16χρονος -ο οποίος συνελήφθη- αλλά και η μητέρα του και ο 19χρονος αδερφός του, υπήρξαν θύματα «χρόνιας κακοποίησης και προσβλητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του».

Όπως φαίνεται, ο 71χρονος, με την πρώην σύντροφό του, είχαν δύο παιδιά, τον 16χρονο καθ' ομολογία δράστη, και έναν 19χρονο. Ο ανήλικος έμενε με το θύμα μέχρι να ενηλικιωθεί, ενώ η μητέρα και ο αδερφός του είχαν φύγει από το σπίτι. Σύμφωνα με ό,τι είπε ο ίδιος, μετά από διαπληκτισμό που είχαν χθες (22/12) δεν άντεξε και του επιτέθηκε χθες με δύο μαχαίρια.

«Δεν άντεξα» φέρεται να υποστήριξε ο νεαρός, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Από εξετάσεις που έγιναν στον 16χρονο, διαπιστώθηκε πως δεν βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όταν σκότωσε τον πατέρα του, ενώ στον οργανισμό του δε βρέθηκαν -από τις τοξικολογικές- ναρκωτικές ουσίες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αρμόδια ιατροδικαστής, αλλά δε μετέβη στο σημείο. Άξιο αναφοράς είναι ότι στη μονοκατοικία στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής, βρέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λίμα.

Το χρονικό

Στις 22:00 της Παρασκευής ο ανήλικος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του μετά από καυγά.

Στη συνέχεια, η μητέρα του ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα. Εκεί εντόπισαν νεκρό τον 71χρονο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» υποστήριξε ο νεαρός καταθέτοντας στις Αρχές, ενώ σύμφωνα με τις εξετάσεις δεν βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές φαίνεται πως πατέρας και γιος διαπληκτίζονταν συχνά. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του ανήλικου.

ανήλικοςΚαλύβιαειδήσεις τώραδολοφονίαπατέρας